LEM conversion problem?
Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: LEM conversion problem?

  1. #1
    Member
    jasonheimerm's Avatar
    Join Date : Sep 2014
    Location : Pennsylvania
    Posts : 93
    Mentioned
    4 Post(s)

    Default LEM conversion problem?

    I have an old style USP 40(now 10mm) I converted to LEM. I have had many LEM HKs before and currently. I knew i had the old style USP so i bought the LEM kit and the extra parts needed. My only concern is, if i do not rack the slide nearly 100% it does not "precock" the hammer. I have not shot it yet, so no clue it during live fire will be an issue. Didnt know if anyone has ever seen or heard this before. Any experience or thoughts would be appreciated. Thank you.
    si vis pacem para bellum

  2. #2
    Unrepentant HKHolic
    TooSixy's Avatar
    Join Date : Sep 2011
    Posts : 18,644
    Mentioned
    236 Post(s)

    Default

    What is the date code and what other parts did you buy in addition to the LEM kit?

  3. #3
    Member
    jasonheimerm's Avatar
    Join Date : Sep 2014
    Location : Pennsylvania
    Posts : 93
    Mentioned
    4 Post(s)

    Default

    Quote Originally Posted by TooSixy View Post
    What is the date code and what other parts did you buy in addition to the LEM kit?
    Off thr top of head i want to say its 95, i replaced ll internals except the trigger bar, and plunger i beleive it is Kf so yes 95

    Sent from my SM-G935P using Tapatalk
    Last edited by jasonheimerm; 11-16-2016 at 06:38 PM.

  4. Remove Advertisements
    HKPro.com
    Advertisements
     

  5. #4
    Banned

    Join Date : Jun 2015
    Posts : 60
    Mentioned
    0 Post(s)

    Default

    Could you snap a picture of the internals?

  6. #5
    Member
    jasonheimerm's Avatar
    Join Date : Sep 2014
    Location : Pennsylvania
    Posts : 93
    Mentioned
    4 Post(s)

    Default

    Quote Originally Posted by Messer View Post
    Could you snap a picture of the internals?
    Best i have on me atm. At work till 2300 EST




    Sent from my SM-G935P using Tapatalk

  7. #6
    Unrepentant HKHolic
    TooSixy's Avatar
    Join Date : Sep 2011
    Posts : 18,644
    Mentioned
    236 Post(s)

    Default

    There was one other member who has had this same issue. I would have to look for his thread.

  8. #7
    Unrepentant HKHolic
    fatmat27's Avatar
    Join Date : Jul 2009
    Location : Arizona
    Posts : 2,513
    Mentioned
    9 Post(s)

    Default

    Is that a booger on the hammer?

    Has there been any trigger work done (polishing) on the sear/hammer? Kinda sound like "hammer follow"

  9. #8
    Really liking this HK Stuff Member
    Freak's Avatar
    Join Date : Oct 2015
    Location : Texas
    Posts : 435
    Mentioned
    3 Post(s)

    Default

    Looks like froglube paste.

  10. #9
    Very Senior Member
    Jakemd98's Avatar
    Join Date : Aug 2009
    Location : Wilmington NC
    Age : 31
    Posts : 247
    Mentioned
    0 Post(s)

    Default

    Had the same issue on my 94 USP .40. Ended up replacing the trigger with a match trigger, trigger bar, and also the new style hammer strut. I noticed that if i pushed down on the back of the slide when it went all the way back it would lock the hammer in place, if i raised it up (just the little bit of play in the slide) it would not push the hammer far enough back to pre-cock it. Shooting was never an issue due to the velocity of the slide sending the hammer back hard enough.

    After replacing those parts i had no issues that i can recall. and after about 500 rounds or so i have had zero issues. Unfortunately i had to replace EVERY piece of the trigger assembly with the exception of the pins that hold it in the frame lol.

  11. #10
    Junior Member

    Join Date : Jul 2009
    Location : INDIANA
    Posts : 39
    Mentioned
    0 Post(s)

    Default

    I'm having this exact issue with my AK dated custom combat. If I push down ever so slightly when working the slide it fully cocks. If I don't intentionally push down it doesn't. Tried firing it and it cocks every time that way but there's obviously something amiss here that I'm missing.

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Sponsored Links

 
 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Search tags for this page

hk lem issues

Click on a term to search for related topics.