HKPRO Forums banner

Pytania dotyczące zestawu spustowego Hk23e

2.8K views 11 replies 7 participants last post by  chrishk21  
#1 ·
Myślę o hk23e i zastanawiam się, jaka jest różnica między zespołami spustowymi w normalnym pakiecie burst a 23e, poza wcięciem obudowy i wyrzutnikiem.

Czy można zmodyfikować obudowę g3?
Czy pudełko jest takie samo?

Dzięki

#2 ·
Myślę o hk23e i zastanawiam się, jaka jest różnica między zespołami spustowymi w normalnym pakiecie serii a 23e, poza wcięciem obudowy i wyrzutnikiem.
4-pozycyjne obudowy i pakiety chwytu są nacięte dla wyrzutnika "e". Jeśli przejdziesz na 21e...będziesz musiał "obciąć" nos dźwigni wyzwalającej, aby uzyskać prześwit. To wszystko.

Zmodyfikować standardową obudowę chwytu G3 do "e"? Dla 4-pozycyjnego dolnego G3...prawdopodobnie...wszystko można zrobić, ale nigdy wcześniej tego nie widziałem. 23e MM jest standardowo wyposażony w metalową obudowę chwytu G3 SEF, wyciętą dla jego modeli "e". Skontaktuj się z typowymi podejrzanymi, aby uzyskać informacje o dostępności prawdziwego 4-pozycyjnego "e" dolnego

Jeśli pakiet serii...tak. Jeśli pakiet SEF...nie. Pakiet SEF musi być wycięty dla wyrzutnika "e".

#4 ·
Spiczasta wypustka na przednim końcu dźwigni zwalniającej jest odcięta. Po raz pierwszy zauważyłem taką regulację w "francuskiej" wersji MP5. Miało to na celu zapobieganie uderzaniu spiczastego końca w tył magazynka MP5 podczas używania amunicji wysokociśnieniowej. Od tego czasu znaleziono ją w pakietach spustowych MP5/40/10mm oraz w pakietach 21E/23E.

#6 ·
Spiczasty występ na przednim końcu dźwigni zwalniającej jest odcięty. Po raz pierwszy zauważyłem taką regulację w "francuskiej" wersji MP5. Miało to na celu zapobieganie uderzaniu spiczastego końca w tył magazynka MP5 podczas używania amunicji wysokociśnieniowej. Od tego czasu znaleziono go w pakietach spustowych MP5/40/10mm oraz w pakietach 21E/23E.
Czy 23e musi mieć dźwignię spustową z występem, aby działała prawidłowo?

#5 ·
MP5 Burst do 21E Burst
Jakie są różnice?
Patrząc tylko na numery części
Wygląda na to, że wymagane jest:

Posłuchajmy ekspertów

21E Jack trzymający
21E Tuleja dystansowa
21E Sprężyna i rolka kolankowa
21E Wyzwalacz zatrzasku
21E Młot kompletny - RTG - bez oznaczeń
21E Sprężyna wyrzutnika
21E Dźwignia wyrzutnika
21E Sprężyna młotka

#8 ·
Dzięki wszystkim! Podsumowując, NIE MOGĘ po prostu założyć dolnej części G3 z 4 pozycjami na HK23/21. Kilka części trzeba wymienić i lepiej będzie mi znaleźć kompletny dół. Czy potrzebujesz innych wyrzutników przy zmianie kalibru - 21/23? Widziałem klipy wideo, w których nic nie wymieniali, tylko bcg/lufę/mechanizm podawania? Dzięki i mam nadzieję, że inni też uczą się o tej platformie.

#10 ·
Myślę o hk23e i zastanawiam się, jaka jest różnica między zespołami spustowymi w normalnym pakiecie serii a 23e, poza wcięciem obudowy i wyrzutnikiem.
Żeby było jasne, prawdziwy zespół spustowy 23e różni się od klonu 23e skonfigurowanego dla cywilnego zaczepu spustowego. Jeśli mówisz o tym drugim, tak, można je zamienić.