HKPRO Forums banner

Doświadczenie Hk45 vs Hk45c

43K views 30 replies 19 participants last post by  9mmSteve  
#1 ·
Jeśli posiadasz oba, który wolisz? Co o każdym myślisz? Jeśli nosisz któryś z nich, jakie masz przemyślenia na ten temat?

Waham się między nimi i chciałbym usłyszeć osobiste doświadczenia między nimi. Myślę, że w każdym razie jest to zwycięzca, ale i tak muszę zapytać, lol. Nie jestem w stanie obsłużyć żadnego z nich, ale ostatnio obsługiwałem P30 i pomyślałem, że chwyt był po prostu niesamowity, idealny, ale CCW jest czynnikiem.

#4 ·
W tej chwili w 95% jestem na kompaktowym, właściwie kompaktowym taktycznym. Ale po poczuciu p30 czuję, że muszę być pewien różnic w chwycie i odczuciach. Czasami mała rzecz może zrobić dużą różnicę i nie mam teraz luksusu, żeby je wszystkie kupić. Cholera, nie mogę nawet tu żadnego dotknąć.

Byłoby wspaniale dostać brązowy (nie fde, nie nosiłbym tego w ukryciu).

#6 ·
To zależy od zamierzonego celu użycia broni. Jeśli szukasz CCW, weź kompakt. Noszę swój pełny rozmiar jako broń służbową i uwielbiam ją. Myślę, że pełny rozmiar strzela trochę lepiej, prawdopodobnie ze względu na dodatkową (choć niewielką) masę. To powiedziawszy, mój kompakt jest moją codzienną ukrytą bronią do noszenia (i moją zapasową/drugorzędną bronią w pracy).

Więc jeśli zamierzasz nosić CCW, weź kompakt, jeśli CCW nie jest twoim zamiarem, być może pełny rozmiar jest tym, czego szukasz.

#7 ·
Mam oba i osobiście wolę pełny rozmiar. Lepiej się równoważy, a chwyt jest dla mnie lepszy podczas strzelania. Uważam, że 45C jest trochę ciężki na górze. Nosiłem już pełny rozmiar, ale to duży pistolet. 45C jest zdecydowanie lepszą bronią do noszenia. Myślałem, że zastąpi moją P2000SK jako letnią broń do noszenia, ale tak się nie stało. Jeśli CCW tego zakupu jest głównym czynnikiem, wybierz kompakt. Używam różnych pistoletów latem i zimą, kiedy chwyt będzie noszony przy skórze, a chwyt P30/HK45 jest szorstki. Jako OWB okazjonalna broń CCW SHTF EOTWAWKI, HK45 jest trudny do pobicia. Wszystko zależy więc od tego, jaką rolę ma pełnić pistolet. Oba są niezwykle wytrzymałe, celne i miękkie w strzelaniu.

Albo weź je oba. :) Po prostu wybierz, który chcesz dostać jako pierwszy :)

#8 ·
Oba są niezawodne i bardzo dokładne. Chwyt w wersji compact jest przyjemniejszy w kontakcie ze skórą podczas noszenia ukrytego, ale gładkie boki zapewniają również mniejszą przyczepność podczas obsługi i strzelania. Niektórzy skarżyli się, że wersja compact jest zbyt śliska. Oba są kontrolowane, ale stwierdziłem, że Compact był zdecydowanie bardziej "skoczny" podczas odrzutu. Wersję compact można powiększyć za pomocą dziesięciostrzałowych przedłużonych magazynków, podczas gdy w przypadku pełnego rozmiaru zawsze jesteś skazany na większy rozmiar.

#9 ·
Popełniłem błąd, zabierając mojego hk45c na strzelnicę w tym samym czasie, kiedy zabrałem mojego glocka 21. Strzelałem z nich jeden po drugim. Glock miał umiarkowanie tępe boczne pchnięcie do tyłu z prawie zerowym podbiciem. Kiedy strzelałem z hk45c, broń prawie wypadła mi z ręki z powodu podbicia lufy. Nauczyłem się czegoś tego dnia. Idź i postrzelaj z broni, którą jesteś zainteresowany, zanim kupisz. Jestem prawie pewien, że różnica nie będzie tak wyraźna przy porównywaniu hks, ale założę się, że będzie wystarczająca różnica, aby pomóc ci podjąć dobrą decyzję. Z pewnością nauczyłem się, że lepiej trzymać się hk45c, gdy z niego strzelasz. Duży glock (g21) cię rozpieści.

#16 ·
Szczerze mówiąc, dla większości ludzi pełny rozmiar jest po prostu łatwy w strzelaniu. HK45c też nie jest niczym złym, ale pełny rozmiar po prostu ułatwia pracę. HK45c ma zwolenników w rozmiarze P7. HK45 wydaje się mieć tylko zwolenników w rozmiarze USP 45, jeśli to ma sens.

Ale oba zrobią większość tej samej roboty. HK45c jest moim zdaniem najbardziej uniwersalny, ale HK45 nadal robi to wszystko dla mnie szczerze mówiąc i zmieści również pełnowymiarową latarkę pistoletową, co jest dla mnie bardzo ważne.

#17 ·
Czy jest szansa, że uda mi się nakłonić kogoś do wykonania kilku pomiarów pełnego rozmiaru? Znalazłem dokładny pomiar kompaktowego, ale nie pełnowymiarowego. (Na przykład strona internetowa Hk podaje wysokość pełnego rozmiaru w zakresie od 5,51 do 5,83) Wszystko, czego naprawdę potrzebuję, to wysokość całości i szerokość magazynka. W ten sposób mogę to porównać z moim USP9, wiem, że jest trochę dłuższy, ale pamiętam też, że jest cieńszy i to może robić różnicę.

Kiedy dowiem się, jak bardzo się różni, zobaczę, czy nie mogę trochę zmodyfikować mojego USP9, aby naśladował różnicę wysokości i czy mogę znaleźć sposób, aby go zniknął. Obecnie drukuje tylko odrobinę na dole magazynka, ale jeśli uda mi się tego pozbyć, powinienem wiedzieć, jak pełny rozmiar będzie się prezentował, najlepiej jak potrafię, nie mając żadnego.

Sądzę, że pełny rozmiar będzie miał problemy, z którymi kompaktowy sobie nie poradzi, ale wydaje się również działać nieco lepiej i ma chwyt, który uwielbiam, więc może warto się do niego dostosować.

Dawajcie dalej, chłopaki, doceniam to. To duży PITA, że nie można ich zobaczyć osobiście i próbować to rozgryźć wcześniej, kiedy można dostać tylko jeden.

#20 · (Edited)
Czy jest szansa, że uda mi się namówić kogoś do wykonania kilku pomiarów pełnego rozmiaru? Znalazłem dokładny pomiar kompaktowego, ale nie pełnowymiarowego. (Na przykład strona internetowa Hk podaje wysokość pełnego rozmiaru w zakresie od 5,51 do 5,83) Wszystko, czego naprawdę potrzebuję, to wysokość całości i szerokość magazynka. W ten sposób mogę to porównać z moim USP9, wiem, że jest trochę dłuższy, ale jak sobie przypominam, jest też cieńszy i to może robić różnicę.

Kiedy dowiem się, o ile się różni, zobaczę, czy uda mi się trochę dostosować mojego USP9, aby naśladował różnicę wysokości i czy uda mi się znaleźć sposób, aby zniknął. Obecnie trochę odbija się na dnie magazynka, ale jeśli uda mi się tego pozbyć, powinienem wiedzieć, jak wypadnie pełny rozmiar, najlepiej jak potrafię, nie mając go.

Sądzę, że pełny rozmiar będzie miał problemy do rozwiązania, których kompaktowy nie będzie miał, ale wydaje się również działać trochę lepiej i ma chwyt, który uwielbiam, więc może warto będzie się do niego dostosować.

Dawajcie chłopaki, doceniam to. To duży PITA, że nie można tego zobaczyć osobiście i próbować dowiedzieć się z góry, kiedy można dostać tylko jeden.
Może to bluźnierstwo powiedzieć -
Ale jeśli naprawdę chcesz ergonomii HK45 w pełnym rozmiarze w mniejszym opakowaniu?
IMHO - mój P30 40 jest jak Jr HK45.
Image

Ogólnie mówiąc;
Myślę, że mój HK45C, po przekształceniu w tryb HK45CT, ma rozmiar zbliżony do pełnowymiarowego HK45.
Ale jako HK45C? Ma mniej więcej taki sam rozmiar jak mój P30 i mieści się w tej samej kaburze.
Image

#18 ·
Musisz znaleźć sposób, aby sobie z tym poradzić. Próba rozgryzienia różnic w wymiarach ułamków cala jest prawdopodobnie daremna i może doprowadzić do wyciągnięcia wniosków, których nie wyciągnąłbyś, mając je w ręku. HK45 jest większy pod względem wysokości i długości niż USP 9mm, który jest na nieco mniejszej ramie niż .45. Pomiary szerokości są trudne do oceny, ponieważ Twój USP ma elementy sterujące obsługiwane jedną ręką, podczas gdy elementy sterujące HK45 są oburęczne i przyczyniają się do pomiaru szerokości. Magazynek HK45 10 rd jest o około 1/4 cala wyższy niż mój magazynek USP fs .45 12 rd. HK45, obok mojego USP .45, jest wyższy i dłuższy; to duży pistolet, ale marzenie do strzelania. To cud, że ludzie ze strony internetowej HK wydają się nie sprawdzać poprawności własnej pracy. Twoja obserwacja nie jest pierwszym przypadkiem, gdy mieli niespójne dane pomiarowe dotyczące swojej broni. HK45 i HK45T mają ten sam rozmiar, z wyjątkiem długości lufy. Poszedłbym z wyższym pomiarem na stronie specyfikacji HK45T, ponieważ HK45, którą miałem w rękach, jest wyższy niż mój USP .45.

#26 ·
You need to find a way to handle these. Trying to psyche out differences in dimensions of fractions of an inch is likely futile and may lead to your drawing conclusions you wouldn't make with them in the hand.
Gdyby tylko więcej ludzi to rozumiało.... Dobrze powiedziane. Nie krytykuję OP; Rozumiem jego problem. Ale twarda prawda jest taka, że każdy pistolet ma niuanse, których NIE da się dostrzec poprzez porównanie podanych wymiarów.

#21 ·
Dzięki za zdjęcia, są pomocne, ponieważ USP9 i P30 to jedyne HK, których mogę użyć do porównania.

Spędziłem dziś po południu trochę czasu z moją kaburą, wrzuciłem do dołu magazynek z lejkiem odrzutowym 18rd, co sprawiło, że całość miała 5,76" wysokości. Udało mi się to ukryć w miejscu, które jest wygodne do noszenia i siedzenia (u mnie jest to około 2:30-3:00). To sprawia, że myślę, że pełny rozmiar będzie możliwy do zrobienia, ale wciąż czuję, że próbuję to zrobić. Nie jestem pewien, jak HK45 wypada w porównaniu do P30, ani nie trzymałem kompaktowego. Możliwe, że cały problem z chwytem wcale nie istnieje. To nie byłaby nawet dyskusja, gdybym mógł tylko dostać w swoje ręce parę, ale jestem jakieś 6 godzin w każdym kierunku od większości Hks, byłem bardzo zaskoczony, widząc P30s drugiego dnia. Może wyjdę i sprawdzę jeszcze raz, doceniam pomoc, to jest do bani robić to "w ciemno".

#22 · (Edited)
Dzięki za zdjęcia, są pomocne, ponieważ USP9 i P30 to jedyne HK, których mogę użyć do porównania.

Spędziłem dziś po południu trochę czasu z moją kaburą, wrzuciłem na dół magazynek z lejkiem odrzutowym 18rd, który sprawił, że całość miała 5,76" wysokości. Udało mi się to ukryć w miejscu, które jest wygodne do noszenia i siedzenia (jest to około 2:30-3:00 u mnie). To sprawia, że myślę, że pełny rozmiar będzie możliwy do zrobienia, ale wciąż czuję, że próbuję to zrobić. Nie jestem pewien, jak HK45 wypada w porównaniu do P30, ani nie trzymałem kompaktowego. Możliwe, że cały problem z chwytem wcale nie będzie problemem. To nawet nie byłaby dyskusja, gdybym mógł po prostu dostać parę, ale jestem około 6 godzin w każdym kierunku od większości Hks, byłem bardzo zaskoczony, widząc P30s drugiego dnia. Może wyjdę i sprawdzę ponownie, doceniam pomoc, to do bani robić to "w ciemno".
Myślę, że za bardzo myślisz o tej rzeczy z chwytem.
Różnica polega bardziej na ergonomii.
Szczególnie w P30 masz panele boczne S/M/L, a także paski na plecy.
Możesz więc zmieniać grubość.
HK45C jest bardzo płaski. Ale żaden z tych trzech nie jest naprawdę gruby.
IMHO - to bardziej długość chwytu i suwaka, która sprawia ludziom problemy z ukrywaniem.
Dobry pas do broni i kabura robią całą różnicę na świecie.

#24 ·
W tej chwili używam mTac Minotaur i paska, myślę o wypróbowaniu ich wersji Appendix, ponieważ zaczynam nosić ją częściej z przodu (mniej odcisków, DUŻO mniej odcisków podczas stania, siedzenia itp.)

Myślę, że mógłbym doprowadzić do działania pełnowymiarową wersję, ale czuję, że próbuję zmusić ją do wykonania zadania, do którego nie została zaprojektowana. W tej chwili pełnowymiarowy USP9 jest w porządku do noszenia, ale odrobinę dłuższy uchwyt utrudnia noszenie, przynajmniej latem, kiedy noszę tylko t-shirt.

Myślę, że prawdopodobnie najpierw skończę z wersją kompaktową, ponieważ jest przeznaczona do ukrytego noszenia, a potem zdobędę pełnowymiarową... a także P30 i P2000... i P7. Myślę, że ergonomia pełnowymiarowej wersji może być nieco lepsza, ale dodatkowa długość utrudni noszenie. Spróbuję zobaczyć, czy uda mi się znaleźć jeden egzemplarz osobiście i od tego zacznę (to nie jest terytorium HK, minęło dziesięć lat, odkąd widziałem jeden na sprzedaż poza wystawą broni, byłem bardzo zaskoczony, widząc P30).

Doceniam opinie, czasami o wiele łatwiej jest to rozgryźć, jeśli nie można zobaczyć żadnego z nich, gdy właściciele obu komentują je.

#25 ·
Strzelałem z mojego pełnowymiarowego pistoletu znacznie lepiej niż z kompaktowego i trochę żałowałem, że kupiłem 45c. Potem kupiłem nakładkę na chwyt od Butler Creek dla 45c i teraz ją uwielbiam i strzelam z niej znacznie lepiej. Chwyty w P30 i HK 45 są niesamowite. Dodanie nakładki sprawia, że 45 compact jest dla mnie również odpowiedni pod względem odczuć i kontroli. Obie świetne bronie... kup je obie!

#28 · (Edited)
Och, zaufaj mi, gdybym miał taką możliwość, zrobiłbym to, dobrze znam ten problem.

Problem w tym, że jestem w takiej lokalizacji, jestem pewien, że jestem tak daleko od wszystkiego, jak to tylko możliwe w dolnych 48 stanach, lol. To anomalia geograficzna. To nie jest terytorium HK, ludzie lubią 1911, Glocki i rewolwery, te nieliczne miejsca, które sprzedają broń, nie widzą potrzeby umieszczania czegokolwiek innego na półkach. P30, którą widziałem ostatnio, była pierwszą HK na półce, jaką widziałem od 10 lat. Dziesięć. Nawet na targach broni, na ostatnim dużym mieliśmy tylko dwa USP i P7. To około 6 godzin jazdy do najbliższego miejsca, które by je miało, Denver, a to kilkaset dolarów na benzynę i cały dzień wycieczki, po prostu nie mogę tego zrobić w tej chwili. Próbowałem znaleźć kogoś lokalnie, ale bezskutecznie, ponieważ wiem, że mógłbym odpowiedzieć na wszystkie te pytania w około 5 minut, gdybym mógł je zobaczyć. Niestety utknąłem w internecie, równie dobrze mógłbym go używać do odkrywania smaku jedzenia, ale to najlepsze, co mogę zrobić w mojej sytuacji i doceniam wszelką pomoc, jaką mogę uzyskać.

Zazwyczaj po prostu bym kupił jeden i sprzedał go, jeśli by się nie sprawdził, ale bądźmy szczerzy, to decyzja między dwoma bardzo dobrymi pistoletami, jeśli się nie sprawdzi, nie zamierzam go sprzedawać, nikt tego nie robi, tak HK cię dostaje, lol.

W każdym razie,
Myślę, że moją największą przeszkodą jest długość pełnowymiarowego chwytu, jednak różnica w grubości, myślę, może zrobić różnicę. Gdyby był tak gruby jak USP, wiedziałbym, jak by się odbijał, możliwe, że to nie problem.

Wiesz co mogę zrobić, jakkolwiek głupi by to nie brzmiało, to zobaczyć, czy nie mogę znaleźć kilku replik airsoft, które są wykonane dokładnie, ale tanio. Może to pozwoli mi poczuć wielkość rzeczy i przetestować problemy, które widzę, najlepiej jak potrafię, nie mogąc zobaczyć prawdziwego. Moje obawy dotyczą chwytu, po jednym dla każdego pistoletu, nic więcej. Oczywiście, najtańszy, jaki mogę znaleźć, to 160 $, więc to może nie być możliwe.

Czy ktoś ma kaliber i kilka minut do stracenia? Naprawdę przydałaby mi się szerokość dna magazynka (dowolna działa) i dokładny pomiar od góry zamka do dna magazynka w pełnowymiarowym Hk45. To chyba jedyny sposób, w jaki mogę znaleźć wymiary, które naprawdę się liczą w CCW.

Ponieważ wiadomo, że Hk45 ma cieńszy chwyt niż USP, myślę, że różnica w szerokości może odegrać realną rolę w jego odbijaniu. Jest dłuższy, tak, ale także cieńszy, może okazać się kombinacją, która dla mnie działa. Chciałbym rockować pełny rozmiar, jeśli mógłbym, ale w ccw odbijanie musi zostać ustalone.

Ach, co za ból.

Ponownie, doceniam pomoc :D

#29 ·
Możesz poszukać artykułu nyetiego w "Surefire Combat Tactics", który właśnie ogłosił w innym, bardzo niedawnym wątku, na temat HK45/HK45c. Jest on na górze wątków na tym forum. Pisze bardzo dobry artykuł.

Jeśli noszenie jest dużym problemem, oczywistym zwycięzcą byłoby c, ponieważ można używać magazynków 8 rd z płaskimi płytkami podłogowymi - łatwo najbardziej ukrywalna konfiguracja wśród dwóch pistoletów.

Jeśli chodzi o szerokość magazynków, magazynki .45 8 i 10 rd są około 1/16 cala węższe niż magazynki USP fs .45. Ale ta niewielka różnica w szerokości robi znaczącą różnicę w odczuciu fs i c .45 USP, a także w chwytach HK45/c.

#30 · (Edited)
To byłoby niesamowite... gdybym miał gdzie znaleźć kopię, lol. *Nawiasem mówiąc, mieszkanie na odludziu jest do bani* Może uda mi się znaleźć coś w Internecie.

Dzięki za pomoc. 1/16" nie wystarczy, aby zrobić różnicę w szerokości podczas noszenia, ale przynajmniej teraz jest to jasne.

Natknąłem się na gościa, który zrobił zdjęcia ustawione tak, aby się nakładały, aby pokazać różnice w rozmiarach między pistoletami. Miał jeden na HK45 i Hk45c oraz USP Expert. Używając USP, można śmiało powiedzieć, że HK45 ma taką samą wysokość jak USP z magazynkiem Jet funnel. Coś, co akurat mam. Więc myślę, że sprowadza się to do sprawdzenia, czy mogę sprawić, by mój USP z magazynkiem Jet funnel zniknął w wygodnym miejscu, jeśli tak, to pełnowymiarowy HK45 powinien pójść w jego ślady i dać mi lepszą ergonomię i tak dalej, jeśli nie, to chyba kompakt dla mnie!

Dla jasności, małe miasteczka są czasami całkiem miłe, ale do bani, gdy jest się małym miasteczkiem bardzo, bardzo daleko od wszystkiego, co jest większe od ciebie. Czuję się, jakbym mieszkał w Kanadzie, lol.

Dzięki za pomoc! Co za ból...

Aktualizacja: Wydaje się do zrobienia. Jest łatwiej bez magazynka Jet funnel, ale odbijanie jest dość niskie tam, gdzie normalnie go noszę i znika, jeśli przesunę go bardziej do przodu na 2:00 (oczywiście nie mogę wtedy wygodnie usiąść). Myślę, że muszę dowiedzieć się, ile odbijania jest normalne, w tej chwili noszę dość obcisły T-shirt, nie jak 'Bro', ale daleko od zbyt dużego. Nie jestem fanem zbyt dużych koszul, jestem już wystarczająco dużym facetem, za duża koszula sprawia, że wyglądam grubo, a nie duży lol.

Mogę sprawdzić, czy mogę zrobić pełny rozmiar, planuję przeprowadzkę do okolic Seattle, więc i tak będę miał lekką kurtkę przez większość roku i wydaje się, że dobrze sobie radzę tylko w T-shircie. Oczywiście przejście na mniejszy rozmiar może być po prostu lepszym spokojem ducha w tym dziale (ale pełny rozmiar jest lepszym spokojem ducha w dziale używania go).

Więc teraz muszę tylko dowiedzieć się, co jest normalnym odbijaniem, a co jest mną, który jest nadmiernie wrażliwy na jego widok.

Jeszcze raz dziękuję za pomoc!