Rozdarty między dwoma. Szukam plusów i minusów, jeśli w ogóle jakieś są, dla obu. Który wolisz? Zapraszam do wrzucania zdjęć z konfiguracji, a jeśli nie, to czy naprawdę się wydarzyło?
Nie gorszy, ale inny. Fabryczny chwyt HK45c jest bardziej śliski, ponieważ wzór chwytu jest mniej agresywny i cieńszy (bez wybrzuszeń na dłoni) niż w HK45 i P30. Opanowanie chwytu wymaga więcej czasu i wysiłku, aby utrzymać pewny, antypoślizgowy chwyt od strzału do strzału. Ale oczywiście zawsze możesz kupić chwyt Talon lub Hogue Handall, aby ulepszyć chwyt.... Nie trzymałem 45c, czy chwyt jest lepszy czy gorszy niż w Hk45/p30?
Koryto spustu nigdy nie było dla mnie problemem. Wiem, że naprawdę przeszkadza to niektórym, ale nigdy tego nie zauważyłem i przeszedłem z moim HK45 przez tygodniowe kursy szkoleniowe, podczas których wystrzelaliśmy tysiące nabojów indywidualnie. To powiedziawszy, są rusznikarze, którzy usuną koryto, lub możesz to zrobić sam. Na podstawie tego, co przeczytałem/nauczyłem się, tak naprawdę nie wiesz, czy koryto będzie ci przeszkadzać, dopóki nie spędzisz sporo czasu za spustem.Mam oba, strzelam z obu i kocham oba, ale HK45c kocham trochę bardziej. W przeciwieństwie do HK45, na dole osłony spustu nie ma grzbietu kanału spustowego, który ociera się o dolną krawędź mojego palca wskazującego, gdy spust pęka. Po około 150 strzałach palec wskazujący mnie boli.
Zgadza się, dokładnie tak myślę!HK45 tylko ze względu na sam uchwyt. Obie bronie to pistolety w rozmiarze służbowym. Obie mają ten sam design. Ta sama pojemność. Te same cechy. Pełnowymiarowy wariant ma jednak niezwykle ergonomiczny uchwyt z doskonałą fakturą w porównaniu do kompaktowego.
Ta sama rama, mniejsza? Tak. Powodzenia w poszukiwaniu P2000 357. To rzadkie znaleziska!...Czy P2000 to ta sama rama co hk45c, tylko mniejsza? Jeśli tak, to mogę po prostu wybrać HK45 i P2000 357, jeśli uda mi się je znaleźć.
Tak czy inaczej, z TF możesz zamówić dłuższą sprężynę z przedłużeniem lub tylko przedłużenie. Z HKParts po prostu używasz sprężyny OEM.Czy będziesz musiał kupić dłuższą sprężynę, czy też zadziała oryginalna? Jakiekolwiek problemy z niezawodnością z rozszerzeniami?
Czy standardowe modele Hk45 i Hk45c mają uszczelki O-ring, czy tylko taktyczne jak USP?Mam HK .45C, to wspaniały pistolet do noszenia i super celny, musi to być uszczelka O-ring na lufie, ten pistolet jest celniejszy niż niektóre z moich 1911.
Tak, inne czynniki wpływają na celność pistoletów, takie jak proces produkcji, chwyt, spust, amunicja itp., ale wierzę, że uszczelki typu o-ring również przyczyniają się do celności.Wszystkie HK45 mają lufy z uszczelkami typu o-ring. Uważam, że stopień poprawy celności, jaką zapewniają uszczelki typu o-ring, znacznie przewyższa nasze możliwości strzelania z tych pistoletów. Powodem, dla którego broń jest tak celna, jest wynik kumulacji wielu czynników zaangażowanych w produkcję pistoletów.
Jaką rolę odegra pistolet? Noszenie czy obrona domu? Kompaktowy do noszenia, pełnowymiarowy do obrony domu... proste =)Rozdarty między dwoma. Szukam plusów i minusów, jeśli jakieś są, dla obu. Który wolisz? Zapraszam do wrzucania zdjęć z konfiguracji, a jeśli nie, to czy naprawdę się to wydarzyło?
Dla obu. Zazwyczaj to, co noszę, używam również do obrony domu. Nie lubię przełączać się między pistoletami i przeładowywać i rozładowywać naboju za każdym razem, gdy wychodzę lub wracam do domu.Jaką rolę odegra pistolet? Noszenie czy obrona domu? Kompaktowy do noszenia, pełnowymiarowy do obrony domu...łatwe 😃Torn between the two. Looking for pros and cons if any for both. Which do you prefer? Feel free to drop pics of set up, if not did it really happen?
Wysłane z mojego SM-S903VL za pomocą Tapatalk
Wspomniałeś o O-Light. Mój przyjaciel kupił O-light (nieznany model), który, jak sądzę, cofnie osłonę spustu HK45 dalej niż SF i Streamlights? Martwię się o jakość O-Light? Wiem, że były tu już wcześniej wspominane, ale nie jestem świadomy udokumentowanych testów ich jakości? Jeśli są wystarczająco dobrej jakości, kupiłbym jeden, aby przetestować moją teorię dotyczącą cofnięcia na osłonie spustu...Wybrałem 45c i uwielbiam go. Mam nadzieję, że nowe surefire i o lights będą do niego pasować. Mam również nadzieję na lepsze opcje kabur aiwb wkrótce.
Zgadzam się, 45c jest nie do pobicia.If I could only have one or the other, for maximum flexibility, I'd go with 45C. Both are silly reliable and accurate, get both if possible. I have a few of each.
To wszystko jest bardzo podejrzane, zakładam, że broń była nowa w pudełku, kiedy ją kupiłeś? Czy trzymałeś broń przed jej zakupem? To coś, co łatwo zauważyłbym w sklepie przed zakupem broni, dlatego zapytałem, jeśli kupiłeś ją online, kwestionowałbym sprzedawcę. Jest to mechanicznie niemożliwe, aby HK45 robił to w fabrycznym stanie. Dodam, skoro wspomniałeś o USP jako lepszej broni, że wnętrzności HK45 są praktycznie identyczne z USP, do tego stopnia, że mogą używać tych samych sprężyn i zestawów konwersji LEM.USP są ogólnie lepiej zaprojektowanymi pistoletami. Używam ich od lat bez żadnych problemów. Z drugiej strony, niedawno kupiłem HK 45 i już w pierwszym magazynku kurek podążał za zamkiem w dół. Skontaktowałem się z HK i odesłałem go, otrzymałem go z powrotem i problem nie został naprawiony. Zdarzyło się to 3 razy. Trzeci raz nawet nie wyszedłem z biura, ponieważ robił to podczas suchego strzału. Faktycznie nagrałem krótki film i wysłałem go do HK, a oni wymienili pistolet. Zostawiłem broń u dealera i przeznaczyłem ją na coś innego. Może po prostu trafiłem na wadliwy egzemplarz, ale nie wydałbym prawdziwych pieniędzy na kolejny w najbliższym czasie.