HKPRO Forums banner

Hk45 VS HK45C

27K views 56 replies 35 participants last post by  philly34581  
#1 · (Edited)
Rozdarty między dwoma. Szukam plusów i minusów, jeśli w ogóle jakieś są, dla obu. Który wolisz? Zapraszam do wrzucania zdjęć z konfiguracji, a jeśli nie, to czy naprawdę się wydarzyło?

#2 ·
Chciałem jeden od lat po tym, jak usłyszałem, jak powstały i jak dobrze strzelają. Musiałem jeden zdobyć... Miałem Kimber i przez lata miałem z nim problemy, nie sądzę, żeby rama była dobrze zrobiona i po prostu nie chcieli jej dobrze zrobić, więc sprzedałem go i wybrałem HK45ct, ponieważ chciałem mieć magazynki na 10 nabojów, a potem kilka 8, jak zrobiłem. Dostałem też do niego lufę HK45c. Muszę powiedzieć, że to strzelec, jeśli potrafisz go utrzymać, włoży te grube 45 w ten sam otwór lol. Nie wiem, jak strzelałby HK45, ale myślę, że równie dobrze. Ale jestem zadowolony z HK45ct i jego LEM, to mi się też podoba. Jeśli go dostaniesz, spodoba ci się.

#3 · (Edited)
Skłaniam się ku 45c ze względu na magazynki 10-nabojowe. Byłoby wspaniale, gdyby HK45 miał możliwość pomieścić 12 nabojów 45 jak USP, ale gdyby mógł pomieścić 12 nabojów, czy rama byłaby tak dobra? Prawdopodobnie nie, a rama Hk45/p30 to jeden z najlepiej leżących w dłoni pistoletów, to w zasadzie rękawica. Nie trzymałem 45c, czy chwyt jest lepszy czy gorszy niż Hk45/p30?

#5 ·
... Nie trzymałem 45c, czy chwyt jest lepszy czy gorszy niż w Hk45/p30?
Nie gorszy, ale inny. Fabryczny chwyt HK45c jest bardziej śliski, ponieważ wzór chwytu jest mniej agresywny i cieńszy (bez wybrzuszeń na dłoni) niż w HK45 i P30. Opanowanie chwytu wymaga więcej czasu i wysiłku, aby utrzymać pewny, antypoślizgowy chwyt od strzału do strzału. Ale oczywiście zawsze możesz kupić chwyt Talon lub Hogue Handall, aby ulepszyć chwyt.

#4 ·
Miej oba, strzelaj z obu i kochaj oba, ale kochaj HK45c trochę bardziej. W przeciwieństwie do HK45, na dole osłony spustu nie ma grzbietu kanału spustowego, który ociera się o dolną krawędź mojego palca wskazującego, gdy spust pęka. Po około 150 strzałach mój palec wskazujący staje się obolały.

#12 ·
Mam oba, strzelam z obu i kocham oba, ale HK45c kocham trochę bardziej. W przeciwieństwie do HK45, na dole osłony spustu nie ma grzbietu kanału spustowego, który ociera się o dolną krawędź mojego palca wskazującego, gdy spust pęka. Po około 150 strzałach palec wskazujący mnie boli.
Koryto spustu nigdy nie było dla mnie problemem. Wiem, że naprawdę przeszkadza to niektórym, ale nigdy tego nie zauważyłem i przeszedłem z moim HK45 przez tygodniowe kursy szkoleniowe, podczas których wystrzelaliśmy tysiące nabojów indywidualnie. To powiedziawszy, są rusznikarze, którzy usuną koryto, lub możesz to zrobić sam. Na podstawie tego, co przeczytałem/nauczyłem się, tak naprawdę nie wiesz, czy koryto będzie ci przeszkadzać, dopóki nie spędzisz sporo czasu za spustem.

• Like
Reactions: WolfieRules
#18 ·
HK45 tylko ze względu na sam uchwyt. Obie bronie to pistolety w rozmiarze służbowym. Obie mają ten sam design. Ta sama pojemność. Te same cechy. Pełnowymiarowy wariant ma jednak niezwykle ergonomiczny uchwyt z doskonałą fakturą w porównaniu do kompaktowego.
Zgadza się, dokładnie tak myślę!

#7 ·
Bardziej jestem fanem HK45ct. Wolę chwyty z bardziej płaskimi bokami - łatwiejsze do indeksowania podczas dobywania, mniej niejednoznaczny chwyt niż ergonomiczne chwyty hk45/p30/vp9.

Ale to szczegół. Oba są świetnymi pistoletami - równie dobrze można ustąpić i kupić oba......

#8 · (Edited)
oba są świetne gats - równie dobrze można ustąpić i kupić oba......[/QUOTE]

Nie chcę kupować dwóch 45-tek, jeśli kupię dwa, mogę wybrać HK45ct i P30 w 9. Czy P2000 ma tę samą ramę co hk45c, tylko mniejszą? Jeśli tak, to może po prostu HK45 i P2000 357, jeśli uda mi się go znaleźć.

#10 ·
Kup oba.. Lubię je tak samo z różnych powodów. Ukryte noszenie, HK45C. Pełny rozmiar, otwarte/służbowe noszenie HK45 przez cały dzień. Obecnie noszę (ukryte) codziennie mój HK45C, bardzo dyskretny, bardzo wygodny pistolet do noszenia.

#14 ·
działa, po prostu kup przedłużenia magazynka HKParts (lub innego dostawcy). Używam przedłużeń HKParts i TF +3, ale ładuję tylko 12. Przedłużenia HKParts są moją preferencją z dwóch typów, które mam, ale powiedziano mi, że TF ma nowszą wersję (nie używałem/testowałem/itd....), która rozwiązuje niektóre z moich obaw. Powiem, że jakość przedłużeń TF jest niesamowita....

Czy będziesz musiał kupić dłuższą sprężynę, czy zadziała oryginalna? Czy są jakieś problemy z niezawodnością przedłużeń?

#15 ·
Czy będziesz musiał kupić dłuższą sprężynę, czy też zadziała oryginalna? Jakiekolwiek problemy z niezawodnością z rozszerzeniami?
Tak czy inaczej, z TF możesz zamówić dłuższą sprężynę z przedłużeniem lub tylko przedłużenie. Z HKParts po prostu używasz sprężyny OEM.

Przeszedłem przez moją tysiące nabojów, noszę je w służbie, nigdy nie miałem awarii ani niepowodzenia w zablokowaniu z powrotem z żadną z marek.

#16 ·
Mam zarówno HK45, jak i 45c. Chwyt jest dla mnie o wiele lepszy w HK45. Uwielbiam wgłębienia na palce. Kupiłem taktyczną lufę z gwintem oraz podwyższone przyrządy celownicze Heinie i po prostu to uwielbiam. Kupiłem kilka magazynków 13-nabojowych, strzela niesamowicie.

#17 ·
Jeśli chodzi o śliski chwyt HK45c: gumowe nakładki Talon są tanie, łatwe w aplikacji, świetnie wyglądają i świetnie się sprawdzają. Koniec ze ślizganiem się. Zrobiłem z mojego modelu z 2007 roku model taktyczny i używam go z Obsidian 45. Nie mógłbym być bardziej zadowolony z tego pistoletu.

#23 ·
Wszystkie HK45 mają lufy z uszczelkami typu o-ring. Uważam, że stopień poprawy celności, jaką zapewniają uszczelki typu o-ring, znacznie przewyższa nasze możliwości strzelania z tych pistoletów. Powodem, dla którego pistolety są tak celne, jak są, jest wynik kumulacji wielu czynników zaangażowanych w produkcję tych pistoletów.

#25 · (Edited)
Wszystkie HK45 mają lufy z uszczelkami typu o-ring. Uważam, że stopień poprawy celności, jaką zapewniają uszczelki typu o-ring, znacznie przewyższa nasze możliwości strzelania z tych pistoletów. Powodem, dla którego broń jest tak celna, jest wynik kumulacji wielu czynników zaangażowanych w produkcję pistoletów.
Tak, inne czynniki wpływają na celność pistoletów, takie jak proces produkcji, chwyt, spust, amunicja itp., ale wierzę, że uszczelki typu o-ring również przyczyniają się do celności.

#24 ·
Rozdarty między dwoma. Szukam plusów i minusów, jeśli jakieś są, dla obu. Który wolisz? Zapraszam do wrzucania zdjęć z konfiguracji, a jeśli nie, to czy naprawdę się to wydarzyło?
Jaką rolę odegra pistolet? Noszenie czy obrona domu? Kompaktowy do noszenia, pełnowymiarowy do obrony domu... proste =)

Wysłane z mojego SM-S903VL używając Tapatalk

#26 ·
Torn between the two. Looking for pros and cons if any for both. Which do you prefer? Feel free to drop pics of set up, if not did it really happen?
Jaką rolę odegra pistolet? Noszenie czy obrona domu? Kompaktowy do noszenia, pełnowymiarowy do obrony domu...łatwe 😃

Wysłane z mojego SM-S903VL za pomocą Tapatalk
Dla obu. Zazwyczaj to, co noszę, używam również do obrony domu. Nie lubię przełączać się między pistoletami i przeładowywać i rozładowywać naboju za każdym razem, gdy wychodzę lub wracam do domu.

#27 ·
Dla mnie sprowadza się to do tego, do czego chcesz tego używać.
Mam HK45c i IMHO ma to przewagę dla CCW.
Właściwie strzelam lepiej z FS HK45.
I skończyłem konwertując moją HK45c na HK45ct (w każdym razie z przyrządami celowniczymi o wysokości tłumika) - LOL!
Więc proszę bardzo.

Podsumowując, z żadnym z nich nie można się pomylić.
Jeśli to tylko pistolet na strzelnicę?
Naprawdę wolę moją FS USP 45 Tactical od obu... :wink:

#30 ·
Wybrałem 45c i uwielbiam go. Mam nadzieję, że nowe surefire i o lights będą do niego pasować. Mam również nadzieję na lepsze opcje kabur aiwb wkrótce.
Wspomniałeś o O-Light. Mój przyjaciel kupił O-light (nieznany model), który, jak sądzę, cofnie osłonę spustu HK45 dalej niż SF i Streamlights? Martwię się o jakość O-Light? Wiem, że były tu już wcześniej wspominane, ale nie jestem świadomy udokumentowanych testów ich jakości? Jeśli są wystarczająco dobrej jakości, kupiłbym jeden, aby przetestować moją teorię dotyczącą cofnięcia na osłonie spustu...

#29 ·
Obsługiwałem tylko 45, ale posiadam 45C. Oba świetnie leżą w moich dłoniach. Miałem okazję wymienić na 45C i nie żałowałem. Przypomina mi to czas służby.
Używam pistoletu na strzelnicy i ogólnie do obrony domu, ale świetnie się go nosi w Vedder z pazurem. Z magazynkiem flush dobrze się chowa. Spodziewałem się tego i jest cholernie celny. W domu idealnie pasuje do niego Streamlight TLR-3.

Attachments

#31 ·
Mam oba i HK45 ma lepszy chwyt i może mieć odrobinę mniejszy odrzut, ale gdybym mógł mieć tylko jeden, moim wyborem byłby kompakt ze względu na jego wszechstronność. Jest wystarczająco mały, aby go nosić (noszę swój 90% czasu), a przedłużone magazynki dają taką samą pojemność jak pełnowymiarowy. Gdybyś nie planował nosić, decyzja byłaby trudniejsza, ale chęć noszenia ukrytego stawia kompakt na pierwszym miejscu.

#33 ·
Mam oba (niemieckie przykłady z 2016 roku) i oba są świetnymi strzelcami - jestem mniejszym facetem, więc jedyna różnica dla mnie jest taka, że nie noszę HK45 w pełnym rozmiarze, jest po prostu za duży, żebym czuł się komfortowo - 45C ma ten sam rozmiar co mój Glock 19 i jest idealnie wygodny do noszenia (polecam zamianę na płaskie stopki w magazynkach 8-nabojowych)

#34 ·
Gdybym mógł mieć tylko jedno lub drugie, dla maksymalnej elastyczności wybrałbym 45C. Oba są głupio niezawodne i dokładne, weź oba, jeśli to możliwe. Mam po kilka z każdego.

#38 ·
USP to broń o lepszej konstrukcji. Używam ich od lat bez żadnych problemów. Z drugiej strony, niedawno kupiłem HK 45 i już przy pierwszym magazynku kurek podążał za zamkiem w dół. Skontaktowałem się z HK i odesłałem go, otrzymałem go z powrotem i problem nie został naprawiony. Zdarzyło się to 3 razy. Trzeci raz nawet nie opuściłem biura, ponieważ działo się to podczas suchego strzelania. Faktycznie nagrałem krótki film i wysłałem go do HK, a oni wymienili broń. Zostawiłem broń u dealera i przeznaczyłem ją na coś innego. Może po prostu trafiłem na wadliwy egzemplarz, ale nie wydałbym prawdziwych pieniędzy na kolejny w najbliższym czasie.

#39 · (Edited)
USP są ogólnie lepiej zaprojektowanymi pistoletami. Używam ich od lat bez żadnych problemów. Z drugiej strony, niedawno kupiłem HK 45 i już w pierwszym magazynku kurek podążał za zamkiem w dół. Skontaktowałem się z HK i odesłałem go, otrzymałem go z powrotem i problem nie został naprawiony. Zdarzyło się to 3 razy. Trzeci raz nawet nie wyszedłem z biura, ponieważ robił to podczas suchego strzału. Faktycznie nagrałem krótki film i wysłałem go do HK, a oni wymienili pistolet. Zostawiłem broń u dealera i przeznaczyłem ją na coś innego. Może po prostu trafiłem na wadliwy egzemplarz, ale nie wydałbym prawdziwych pieniędzy na kolejny w najbliższym czasie.
To wszystko jest bardzo podejrzane, zakładam, że broń była nowa w pudełku, kiedy ją kupiłeś? Czy trzymałeś broń przed jej zakupem? To coś, co łatwo zauważyłbym w sklepie przed zakupem broni, dlatego zapytałem, jeśli kupiłeś ją online, kwestionowałbym sprzedawcę. Jest to mechanicznie niemożliwe, aby HK45 robił to w fabrycznym stanie. Dodam, skoro wspomniałeś o USP jako lepszej broni, że wnętrzności HK45 są praktycznie identyczne z USP, do tego stopnia, że mogą używać tych samych sprężyn i zestawów konwersji LEM.

#40 ·
Kupiłem to dla mojej żony kilka lat temu. Ma LEM i jest z nim tak samo celna jak z pistoletem 9mm Beretta 92F. Dla mnie rozmiar nie jest tak bardzo różny, więc dlaczego nie wziąć większego pistoletu, a tym samym większej pojemności magazynka?

Image

Wysłane z mojego iPada przy użyciu Tapatalk

#41 ·
Wolę pełny rozmiar dla wszechstronnej zabawy, ale nie sądzę, żebym mógł jeden nosić, dlatego powiedziałem 'gdybym mógł mieć tylko jeden', wybierz 45c. Jeśli tylko HD i zabawa, pełny rozmiar wydaje się lepszy, co trudno powiedzieć, ponieważ oba strzelają jedwabiście.

Jeśli moje rękawice lepiej pasują do USP lub po prostu wolę uchwyty Batmana, miałbym jeden z nich. Wypożyczyłem USP 45 dla zabawy, po prostu nie jest tak wygodny w trzymaniu dla mnie, gdyby moje dłonie były trochę większe, miałbym jeden... prawdopodobnie kilka.

Naprawdę nie można się pomylić z żadnym z nich... zapytaj siebie 'który powinienem dostać pierwszy', w ten sposób jest to i