HKPRO Forums banner

MP5 Zamek otwarty....jak

7.8K views 17 replies 12 participants last post by  checksixx  
#1 ·
Cześć wszystkim:

Szybkie pytanie.....Jak budujecie swoje HK94/MP5, żeby zamek pozostawał otwarty po opróżnieniu magazynka, tak jak robi to prawdziwy MP5? A może to w ogóle możliwe?
Z góry dziękuję.

#4 · (Edited)
Nie istnieje w 9mm... Nie jestem nawet pewien, czy można je dostać w kręgu niestandardowych konstruktorów... Wiem, że Joe (Dakota Tactical) podjął próbę zbudowania/zaprojektowania takiego. Nie jestem pewien, czy udało mu się to dobrze uruchomić, czy nie. Powiedział, że to ogromny ból dupy i nigdy więcej by tego nie zrobił... NIGDY!

#10 ·
Nie istnieje w 9mm... Nie jestem nawet pewien, czy można dostać jeden w sferze niestandardowych konstruktorów... Wiem, że Joe (Dakota Tactical) podjął próbę zbudowania/zaprojektowania jednego. Nie jestem pewien, czy udało mu się to uruchomić poprawnie, czy nie. Powiedział, że to ogromny PITA i nigdy więcej by tego nie zrobił... NIGDY! Więc, czy można to zrobić... Chyba tak. Sezon tęczowych jednorożców jeszcze się nie rozpoczął.
Doszedłem do momentu, w którym miałem urządzenie na odbiorniku, ale potem napotkałem problemy z magazynkami... modyfikacje korpusu i podajnika były nieco bardziej skomplikowane, niż chciałem się z nimi zmagać.

#5 ·
Ha!! Dzięki wam. Przepraszam. "Myślałem", że MP5, z której strzelałem pod koniec lat 90-tych, miała otwarty zamek po opróżnieniu magazynka. Nie mam teraz "prawdziwego" MP5... tylko w stylu cywilnym.

Więc, mając obecne informacje... co różni zestaw 40 cali od 9 mm, co uniemożliwiałoby 9 mm posiadanie tej funkcji? Nie mam 40... więc naprawdę nie mogę porównać. Z góry dziękuję za wszelkie informacje.

#7 ·
Zasadniczo, broń, która ma zatrzask zamka, ma magazynki (szczególnie podajniki) zaprojektowane do tej funkcji. Następnie jest spawanie mechanizmu z boku komory zamkowej. Prawdopodobnie wsparcie rury napinającej i inne rzeczy, o których zapomniałem i o których nie chce mi się myśleć.

#11 ·
Odbiornik 9 mm i odbiornik .40 kalibru różnią się. .40 kalibru ma wcięcie dla mechanizmu zatrzymania zamka w tylnym położeniu. Myślę więc, że odbiornik 9 mm musiałby zostać zmodyfikowany w tym celu lub zmienić gniazdo magazynka odbiornika .40 kalibru na gniazdo magazynka 9 mm. Ponadto broń musiałaby zostać przystosowana do magazynków Colt 9 mm (ponieważ ten magazynek 9 mm ma urządzenie aktywujące zatrzymanie zamka w tylnym położeniu) lub każdy magazynek 9 mm w stylu HK musiałby zostać zmodyfikowany w celu dodania urządzenia aktywującego zatrzymanie zamka w tylnym położeniu. Czy można to zrobić? Oczywiście, że można. Ale znalezienie rusznikarza zdolnego do tego, mającego czas na poświęcenie się rozwojowi i znalezienie wystarczającego finansowania, aby to zrobić? Jeśli pamiętasz, że broń miała funkcję zatrzymania zamka w tylnym położeniu, to myślę, że strzelałeś z MP5-40. Albo nie pamiętasz dokładnie tego doświadczenia i broń 9 mm nie zatrzymała zamka w tylnym położeniu po wystrzeleniu ostatniego naboju. Tak czy inaczej, czy tę funkcję można dodać do klonu MP5 9 mm lub wbudować w niego? Zdecydowanie, ale jeśli nie ma kompetentnego konstruktora, który chciałby to zrobić i wystarczającej ilości pieniędzy na pokrycie kosztów rozwoju, wątpię, czy kiedykolwiek zostanie to zrobione.

#17 ·
Wydaje mi się, że jeśli zacząłbyś od 40/10 i zmienił lufę i czoło zamka, aby pomieścić 9 mm, zostałoby ci tylko przeprojektowanie magazynka, co, jak się zgadzam, nie jest małym wyczynem - jeśli spojrzysz na magazynek HK 10/40/357, zauważysz, że nie starzeją się dobrze podczas użytkowania, więc trzeba się zastanowić, dlaczego HK nie zrobiło ich z metalu