Edycja 18.07.24: Więcej informacji w Poście 3 poniżej
Edycja 17.07.24: Potwierdziłem od kogoś z HK, że powinna być kompatybilność z blokami gazowymi Gen1. Wydaje się, że spód moich bloków gazowych jest o 0,020" i 0,0325" większy niż kanał, w którym się poruszają na HG. Zamawiam kilka nowych bloków OEM, które są około 0,0025" mniejsze niż kanał, więc powinno działać po wymianie bloków.
Ustrzeliłem tu w Stanach jednorożca. Dostałem w swoje ręce osłonę dłoni MR762 A6 z systemem szybkiego odłączania.
Pierwsze wrażenia
To, co dobre:
To, co złe:
Ogólnie rzecz biorąc, nie sądzę, że to zła osłona dłoni, ALE:
Zdjęcia dla Twojej przyjemności.
Dwie 762, na których (bezskutecznie) próbowałem zamontować szynę
Lewa strona z otwartymi zatrzaskami
Lewa strona z zamkniętymi zatrzaskami
Wytłoczone po prawej stronie z dużym logo HK
Bardzo hojnie wymiarowane wycięcie AGB
Wnętrze osłony dłoni pokazujące zatrzaski mocujące[/SIZE]
Waga 15 uncji
[/SIZE]
Edycja 17.07.24: Potwierdziłem od kogoś z HK, że powinna być kompatybilność z blokami gazowymi Gen1. Wydaje się, że spód moich bloków gazowych jest o 0,020" i 0,0325" większy niż kanał, w którym się poruszają na HG. Zamawiam kilka nowych bloków OEM, które są około 0,0025" mniejsze niż kanał, więc powinno działać po wymianie bloków.
Ustrzeliłem tu w Stanach jednorożca. Dostałem w swoje ręce osłonę dłoni MR762 A6 z systemem szybkiego odłączania.
Pierwsze wrażenia
To, co dobre:
- Zatrzaski sprawiają wrażenie BARDZO solidnych; prawie trochę trudno je otworzyć, nawet nie będąc na broni. Wydają się bardzo solidnie blokować i jestem pewien, że stworzyłyby bardzo mocne mocowanie (więcej na ten temat później)
- Osłona dłoni jest dość lekka; porównywalna z osłoną dłoni SDMR. Min to osłona dłoni ~15" i waży 15 uncji. Zważyłem moją osłonę dłoni SDMR (która wciąż miała zamontowany uchwyt na dwójnóg mlok) i ważyła 1 funt 1 ⅞ uncji, więc założyłbym, że jest porównywalna bez uchwytu na dwójnóg
- Wygląd jest bardzo elegancki i ma duży wycięcie do regulacji AGB. Zmontowałem tam WB GB i jest dużo miejsca, aby dostać się do pokrętła regulacji.
- 2 wbudowane gniazda QD po każdej stronie szyny to mile widziana funkcja - nie sprawdzałem, czy swobodnie obracają one mocowanie paska, czy też były zablokowane do określonego stopnia obrotu
To, co złe:
Ogólnie rzecz biorąc, nie sądzę, że to zła osłona dłoni, ALE:
- Technicznie drobny zły punkt, kiedy się nad tym zastanowisz, ale zły dla większości naszych marzeń - jeśli masz szczęście znaleźć się w posiadaniu jednej z tych osłon dłoni, prawdopodobnie będziesz rozczarowany, gdy okaże się, że może nie pasować do twojego MR762. Nie udało mi się przejść obok bloku gazowego w żadnym z moich MR762. Teraz mówię, że to drobne, ponieważ jest to osłona dłoni A6, próbowałem założyć A1; więc można by argumentować, że to był moment "no cóż", ale linia 416 i ich generacje osłon dłoni wydają się być wstecznie kompatybilne. Biorąc pod uwagę, że może to całkowicie wykluczyć jakiekolwiek użycie w standardowym MR762, to wciąż trochę do bani. To także tylko wielkość próby 2 (lub 1 dla HG), więc może to być złe połączenie gdzieś tam tylko z moimi konkretnymi elementami.
Jednak - i to jest przypuszczenie, ale wydaje się, że mogłaby ** pasować na blok gazowy WB; po prostu nie miałem mojego zamontowanego, aby naprawdę to przetestować. Mogę tylko zgadywać, czy pasuje, ponieważ jeśli nie mogę przetestować, gdzie GB faktycznie musi siedzieć w osłonie dłoni, mocując go do lufy, a następnie faktycznie instalując HG, to całkowita zgadywanka. Wygląda na to, że muszę wkrótce zainstalować mój WB, aby to przetestować; co niestety oznacza, że muszę usunąć moje urządzenie wylotowe OSS, które jest na miejscu...- Alternatywnie, myślę, że pewne drobne prace dremelem na istniejącym bloku gazowym OEM mogą uwolnić tolerancje na tyle, aby to zadziałało, ale nie jestem do końca pewien, ile i jak bardzo jest to wskazane.
Zdjęcia dla Twojej przyjemności.
Dwie 762, na których (bezskutecznie) próbowałem zamontować szynę
Lewa strona z otwartymi zatrzaskami
Lewa strona z zamkniętymi zatrzaskami
Wytłoczone po prawej stronie z dużym logo HK
Bardzo hojnie wymiarowane wycięcie AGB
Wnętrze osłony dłoni pokazujące zatrzaski mocujące[/SIZE]
Waga 15 uncji