HKPRO Forums banner

Nowy gość z pytaniami dotyczącymi PTR 32

2.2K views 7 replies 6 participants last post by  smdub  
#1 ·
Cześć wszystkim, właśnie dołączyłem z Arizony. W przeszłości często korzystałem z forum, aby zdobyć wiedzę na temat mojego P30SK, ale postanowiłem założyć konto po tym, jak zdecydowałem, że chciałbym kupić PTR 32. Mam tłumik 30 cal i chciałbym stłumić karabin x39, a PTR jest dla mnie najbardziej atrakcyjny.

Moje pytanie dotyczy wariantu 12,5" 32, 32K PDWR. Czy są jacyś właściciele, którzy mogą skomentować zdolność tego pistoletu do działania z tłumikiem lub inne uwagi dotyczące 12,5" 32? Wydaje się również, że nie są one już produkowane przez PTR, co jest niefortunne, ponieważ wydaje się to dla mnie najbardziej praktyczne. Czy ktoś wie, jak znaleźć jeden lub jestem skazany na życzenia? Wygląda na to, że zostały niedawno wycofane, ponieważ Atlantic je wymienił, ale są niedostępne.

#3 ·
Mam jeden, może mam gdzieś tłumik kompensacyjny, ale jeszcze z niego nie strzelałem z tłumikiem. Skończyłem na F1'owaniu mojego, ponieważ jest to jeden z moich ulubionych hostów sear. Przeszedłem przez głupie długie "docieranie" PTR i jest celny. Lufa o długości "k" idealnie pasuje do mojej floty i pasuje do innych niemieckich hostów.

Zanim sbr, upewnij się, że działa tak, jak chcesz. Mój wymagał przeróbki (Jeff @ PCS), aby działał z sear; tryb półautomatyczny był w porządku.

Jeśli chodzi o elementy blokujące, PTR produkuje tylko dwa (ostatnio sprawdzałem) 65° i 70°. Wyszukaj na forum, jakiego LP użyto do tłumienia, jest to na forum.

Nie mogę ci pomóc w znalezieniu takiego. Kupiłem swój kilka lat temu. Może opublikuj WTB na kilku forach. Mój okazał się całkowicie wart przeróbki i dodatkowych pieniędzy 😁

#4 · (Edited)
Cześć wszystkim, właśnie dołączyłem z Arizony. W przeszłości często korzystałem z forum, aby zdobyć wiedzę na temat mojego P30SK, ale zdecydowałem się założyć konto po tym, jak zdecydowałem, że chciałbym kupić PTR 32. Mam puszkę 30 cali i chciałbym stłumić karabin x39, a PTR jest dla mnie najbardziej atrakcyjny.

Moje pytanie dotyczy wariantu 12,5" 32, 32K PDWR. Czy są jacyś właściciele z pierwszej ręki, którzy mogą skomentować zdolność tego pistoletu do działania z tłumikiem lub inne komentarze dotyczące 12,5" 32? Wydaje się również, że nie są już produkowane przez PTR, co jest niefortunne, ponieważ wydaje się to dla mnie najbardziej praktyczne. Czy ktoś wie, jak znaleźć jeden lub jestem skazany na życzenia? Wydaje się, że zostały niedawno wycofane, ponieważ Atlantic je wymienił, tylko OOS.

Atlantic mówi, że więcej jest w drodze, zapisz się na powiadomienie o dostępności. Nie jestem pewien, czy @gopherboy128 uruchomił swój z tłumikiem, czy nie (*w/subs), ale informacje mogą być dobrym punktem wyjścia.
apex ma ptr 32 lp. Dodałem informacje o pełnym rozmiarze 32 dla wszystkich zainteresowanych. Mam nadzieję, że to pomoże

#5 ·
Mam 12,5" 32K. Prawdopodobnie moja ulubiona broń. Tłumik OSS praktycznie na nim wisi. Inny element blokujący nie jest z tym potrzebny. Próbowałem kiedyś jednego z moich SDN6 (zanim dostałem OSS) tylko przez kilka strzałów i NAPRAWDĘ zwiększa odrzut. Na pewno wgniecie odbiornik od rolek, jeśli zrobiłbyś tego dużo.

Post Sandman2 zawiera dane, których potrzebujesz, aby zacząć, jeśli używasz typowego tłumika. Problem polega na tym, że potrzebujesz jakiegoś elementu blokującego, który tak naprawdę nie istnieje. Dostępnych jest tylko kilka. FWIW, łatwiej będzie zmniejszyć 12,5" 32K niż 16" 32, ponieważ będzie miał już mniej gazu/ciśnienia.

Od MIESIĘCY są wszędzie niedostępne. Atlantic właśnie je dostał z powrotem, więc nadal są w produkcji. Jeśli chcesz jednego z K, kup go szybko.

#6 ·
Dzięki wszystkim za wskazówki. Naprawdę chcę znaleźć jeden z tych 12-calowych pistoletów. Znalazłem jeden na Armslist, ale niestety nie jest on w mojej okolicy. Czy kontakt z PTR zwykle do czegoś prowadzi? ETA: Czy lepiej skontaktować się z Atlantic?

Jeśli chodzi o pytania dotyczące platformy, czy tłumiki z przegrodami działają zwykle tak dobrze w tych pistoletach z opóźnionym działaniem rolkowym jak tłumiki przepływowe? Mam Omegę 300, z którą będę go używał.

Jak wygląda wsparcie posprzedażne dla tych pistoletów? Z tego, co udało mi się znaleźć, wydaje się, że 12-calowy używa osłony dłoni z 33, a duża część pozostałych części pochodzi z 91? Czy to powoduje problemy?

Ostatnie pytanie tylko dla zabawy: czy ktoś kiedykolwiek włożył spust binarny do jednego z tych 32? Kiedyś miałem Fostech Echo w AR i strzelanie z niego było świetną zabawą. Chciałbym mieć trzecią pozycję na jednym z tych HK, ale koszt szyny jest wręcz śmieszny.

Dzięki! Teraz idę opublikować WTB na rynku..

#7 ·
Dzięki wszystkim za wskazówki. Naprawdę chcę znaleźć jedną z tych 12-calowych broni. Znalazłem jedną na Armslist, ale niestety nie jest ona lokalna dla mnie. Czy kontakt z PTR zwykle do czegoś prowadzi? ETA: Czy lepiej skontaktować się z Atlantic?

Jeśli chodzi o pytania dotyczące platformy, czy tłumiki z przegrodami działają zwykle tak samo dobrze w tych broniach z opóźnionym działaniem rolek, jak tłumiki przepływowe? Będę używał z tym Omega 300.

Jak wygląda wsparcie posprzedażne dla tych produktów? Z tego, co udało mi się ustalić, wydaje się, że 12-calowa wersja używa osłony dłoni z 33 i wiele pozostałych części z 91? Czy to powoduje problemy?

Ostatnie pytanie tylko dla zabawy, czy ktoś kiedykolwiek włożył spust binarny do jednego z tych 32? Kiedyś miałem Fostech Echo w AR i strzelanie z niego było świetną zabawą. Chciałbym mieć trzecią pozycję na jednym z tych HK, ale koszt szyny jest wręcz śmieszny.

Dzięki! Teraz idę opublikować WTB na rynku..
Nie wiem, czy kontakt z nimi byłby owocny, czy nie... ale mają wspaniałą obsługę klienta, a najgorsze, co mogą zrobić, to nie móc ci pomóc.

#8 ·
Z każdym HK, jeśli używasz tłumika opartego na przegrodach, prawdopodobnie będziesz chciał wypróbować następny krok niżej kątowy element blokujący podczas strzelania z tłumikiem. O ile pamiętam, standardowy element blokujący 32K ma 70 stopni (ale nie cytuj mnie), więc 65 lub 60 stopni powinno wystarczyć.

Powinno być świetną zabawą z spustem binarnym. Strzelają bardzo miękko.

Zapisz się do powiadomienia Atlantic o ponownej dostępności.