Na Boże Narodzenie moja żona kupiła mi century c308, zanim zmieniły się kalifornijskie przepisy dotyczące broni. Jestem w trakcie wymiany mebli na drewniane i napotkałem problem i chciałem sprawdzić, czy ktoś tutaj tego doświadczył. Kupiłem kompletny drewniany magazynek z nadwyżek niemieckich z hkparts lub try, nie pamiętam, problem polega na tym, że nie pasuje do mojego odbiornika? Metalowa płyta tylna, do której wchodzi pręt op, nie pasuje do moich gniazd w odbiorniku. Następnie zamieniłem tylną płytę z plastikowego magazynka, który był dostarczony z karabinem, ponieważ wiem, że wsuwa się gładko. Drewniany magazynek do metalu świetnie, problem polega na tym, że otwór na obudowę bufora nie pasuje do siebie między metalową płytą tylną a drewnianym patyczkiem, otwór w drewnianym magazynku ma około 1/8" dumy na dole, innymi słowy, kiedy patrzysz w dół przez metalowy otwór bufora, widzisz 1/8" drewna, więc nie możesz zainstalować bufora? Czy ktoś jeszcze miał ten problem przy przechodzeniu na drewniany magazynek? Ponieważ odbiorniki są nowo wyprodukowane przez PTR na oryginalnych narzędziach, myślałbym, że powinna to być bezpośrednia wymiana? Wszelkie uwagi byłyby mile widziane.