HKPRO Forums banner

Raport zasięgu SP5/CAT MOB QD

2.4K views 23 replies 14 participants last post by  CalebCRNA  
#1 ·
Image
Cóż, panowie... z dodatkiem nowego Aimpoint T2 w tym tygodniu, moja dziewczyna jest w końcu prawie gotowa i gotowa na swój publiczny debiut. Właśnie dałem jej świeże czyszczenie po wystrzeleniu kolejnych 500 sztuk dzisiaj. Do tej pory mam łącznie 1500 nabojów Federal Syntech 150-grain z tylko jedną awarią związaną z amunicją z powodu wadliwego startera (tak, prowadzę dzienniki strzelań jak prawdziwy autysta). Przeżuwa 150-grain Syntech jak gruba dziewczyna w bufecie Golden Corral. CAT MOB QD miał minimalny FRP i był absolutnym marzeniem do strzelania na zewnątrz bez ochrony słuchu - porównałbym to do bycia odrobinę głośniejszym niż pneumatyczny pistolet do gwoździ. Nie trzeba dodawać, że ta rzecz była absolutnym precyzyjnym strzelcem i przejmie rolę obrony domu, gdy tylko zdecyduję się na konfigurację oświetlenia. Planuję również dodać osłonę tłumika Liberty's Defense, gdy tylko ponownie zaczną przyjmować zamówienia. To prowadzi mnie do pytania - jakich świateł używacie i jakich rozwiązań montażowych używacie? Wszelkie rekomendacje są mile widziane - wolę zapytać i uzyskać dobre rekomendacje od samego początku, niż marnować pieniądze na przechodzenie przez różne rzeczy, aż znajdę coś, co mi się spodoba. Z góry dziękuję!

Informacje o akcesoriach:
Kolba A3F sp5-a3-f-stock-3-pos
Uchwyt HK Claw hk-mp5-picatinny-scope-mount
Zacisk magazynka HK hk-mp5sp5-magazine-clamp
Aimpoint T2 Aimpoint T-2 Micro Red Dot 200170
CAT MOB QD MOB Ti QD
Sly Tactical Quick Conversion Sling (Haki w stylu HK) Sly Tactical QCS w/ Padding
KAC RAS (Pozyskano z GAFS)
Panele szyn KAC (Pozyskano z GAFS)

#3 ·
Mój CAT Mob działa tak dobrze na moim MAC 5K; trudno opisać, jak płynny, miękki i cichy może być ten host.

Musiałem użyć mojego standardowego 120-częściowego elementu blokującego dla 150 gr i więcej, ponieważ Mob po prostu nie generował wystarczającego ciśnienia zwrotnego dla niezawodnego cyklu. Mam teraz zainstalowany 90, który przetestuję w ciągu najbliższego dnia lub dwóch.

Świetna broń!

#7 ·
Mój CAT Mob działa tak dobrze na moim MAC 5K; trudno opisać, jak płynny, miękki i cichy jest ten pojemnik na tym hoście.

Musiałem użyć mojego standardowego elementu blokującego 120 dla 150 gr i więcej, ponieważ Mob po prostu nie generował wystarczającego ciśnienia zwrotnego dla niezawodnego działania. Mam teraz zainstalowany 90, który przetestuję w ciągu najbliższych 1-2 dni.

Świetna broń!

View attachment 456797
Mam nadzieję, że nie ożywiam martwego posta, ale czy zauważyłeś, że CAT MOB działał dobrze, długoterminowo, ze standardowymi rolkami na SP5K i innych klonach MP5K?

#4 ·
Używam lampy Arisaka 300 series w uchwycie Unity Tactical z pełną mocą DBAL na górze dla mojego B&T APC9. Jednak nie można niczego uruchomić o godzinie 12:00 na SP5, jeśli nie używasz NV, wrzuciłbym Arisaka 300 inline po lewej stronie, zakładając, że jesteś praworęczny.

Nigdy nie modyfikowałem żadnego z moich SP5, ponieważ lubię wygląd starej szkoły, ale gdybym to zrobił, byłoby to jak twoje. Wygląda świetnie.

#17 ·
View attachment 468655
Kupiłem ten sam Resilient HUB Tri Lug i mam również adapter DA Hub to P series oraz Tri lug P series. Resilient HUB tri lug jest lepszy, ponieważ ma mniejszą wysokość i waży mniej. Oba dobrze pasują do standardowej lufy HK SP5.
View attachment 468654
View attachment 468656
Udało mi się zdobyć adapter Resilient, ale ostatecznie zdecydowałem się na adapter Dead Air i serii P, ponieważ adapter Resilient zajmuje zasadniczo całą objętość komory wybuchowej. Wezmę dodatkową długość i wagę jako kompromis dla lepszego tłumienia.

#19 ·
Nikt nie skomentował Boston birks? Uwielbiam moje! Kolejny wspaniały przykład niemieckiej inżynierii :ROFLMAO:
To jest odpychające. Zwróciłbym większą uwagę na owłosione palce u nóg. Plus, ponieważ brakowało mi zainteresowania, założyłem, że to Crocs i przewijałem dalej.