HKPRO Forums banner

Zwolnienie suwaka VP9 po lewej stronie...Jakie modyfikacje posprzedażne są dostępne?

5.5K views 7 replies 6 participants last post by  rc51pete  
#1 ·
Mam kilka VP9 i pracuję nad moimi nieefektywnościami.

Mam tendencję do naciskania zwalniacza zamka podczas chwytu, tak że czasami zamek się nie blokuje. Czy istnieją modyfikacje na rynku wtórnym, które to zmniejszają?

Ponadto czasami mam problem z zwolnieniem zamka z powodu małego rozmiaru/kształtu zwalniacza zamka. Ponownie wezwanie do modyfikacji na rynku wtórnym.

Z góry dziękuję za poświęcony czas

DK

#2 · (Edited)
Myśląc na głos, że tak powiem; jeśli dobrze rozumiem, wydaje się, że próbując rozwiązać jeden z dwóch problemów, pogorszyłbyś drugi, tzn. gdybyś dodał przedłużony zatrzask zamka (który, jak sądzę, nie jest produkowany), aby ułatwić zwalnianie zamka, czy to nie sprawiłoby, że bardziej prawdopodobne byłoby dalsze jeżdżenie na zatrzasku, powodując częstsze występowanie braku blokady? Czy próbowałeś bawić się różnymi konfiguracjami paneli bocznych/tylnych pasków? Może to nieznacznie dostosować Twój chwyt, tak że jazda na zatrzasku zamka zniknie. Jeśli chodzi o zwalnianie zamka, użyj metody procy/over the top lub ćwiczenia kciuka:

#5 ·
Ćwiczyłem, ponad 1000 rund, żeby nauczyć się nie jeździć na zwolnieniu. Co do timingu na tej procy, czy mierzyłeś go w odniesieniu do pierwszego strzału do celu? Kiedy używasz procy, kierujesz broń w stronę celu. Kiedy używam kciuka na zwalniaczu zamka, wskazuję lekko w lewo. Z mojego doświadczenia wynika, że w stresie proca jest w 100% niezawodna, zwalniacz zamka już nie tak bardzo. To tylko moje zdanie.

#6 ·
Test w klasie polegał na użyciu lewego kciuka (strzelec praworęczny) do aktywacji zwalniacza zamka, a nie prawego kciuka. Mierzony czas od ostatniego strzału z magazynka do pierwszego strzału z nowego magazynka podczas awaryjnego przeładowania.

E-mail do Ricka na Lazywolfguns.com
Pracują nad dodatkowym zwalniaczem zamka. Nieznana ETA

DK