HKPRO Forums banner
21 - 40 of 44 Posts
To zazwyczaj wywołuje wiele czerwonych flag w dzisiejszych czasach, z wyjątkiem dostaw kwiatów i słodyczy.

Save
Dziwne jest więc to, że teraz, gdy sprzedałem swój dom, mój adres wysyłki i rozliczeniowy jest taki sam. Jedynym miejscem, w którym jest inny, jest moje prawo jazdy, które zostało wydane w zeszłym roku. Stąd karta aktualizacji wydana przez stan. Również między moim bankiem a działem oszustw wystawców kart zwykle otrzymuję SMS-a / połączenie telefoniczne za każdym razem, gdy występuje podejrzana opłata. To nigdy nie zdarzyło się w przypadku tego zakupu. Nie jestem pewien, co się działo, ale jakkolwiek irytujące by to było, w końcu potwierdzili zamówienie i mam numer śledzenia. To zwycięstwo, nie mogę się doczekać, aż naklejka na świnię tu dotrze.

Co jest dziwne, to fakt, że teraz, gdy sprzedałem swój dom, mój adres wysyłki i rozliczeniowy jest taki sam. Jedynym miejscem, w którym jest inny, jest moje prawo jazdy, które zostało wydane w zeszłym roku. Stąd karta aktualizacji wydana przez stan. Również między moim bankiem a działem ds. oszustw wystawców kart zwykle otrzymuję SMS-a / telefon za każdym razem, gdy pojawi się podejrzana opłata. To nigdy nie zdarzyło się w przypadku tego zakupu. Nie jestem pewien, co się działo, ale jakkolwiek irytujące by to było, w końcu potwierdzili zamówienie i mam numer śledzenia. To zwycięstwo, nie mogę się doczekać, aż naklejka ze świnią tu dotrze.
Co za cluster f*ck… cieszę się, że w końcu zmierza w swoją stronę.👍🏻

• Like
Reactions: cruzie27
Save
Save
Wygląda świetnie. Czy użyłeś do tego tylko jakiegoś środka do czyszczenia lufy? Mój będzie tu w piątek
Użyłem gorącej wody i mydła, aby usunąć większość gęstego smaru i brudu, a następnie wróciłem z szczoteczką do zębów i odrobiną Rem Oil. Następnie użyłem sprężonego powietrza, aby pozbyć się gówna z wnętrza i pęknięć, a potem ułożyłem je super dobrze.

Nie mam jeszcze zdjęć, ale mój egzemplarz za 109 dolarów nie wygląda zbyt ładnie. Dużo rdzy powierzchniowej i kilka wżerów po obu stronach ostrza. Jedna strona jest gorsza niż druga.

1,5 mm czubka było zgięte, jakby ktoś upuścił to na beton. Wyprostowałem to, a następnie użyłem drobnego pilnika do radełkowania, aby je wygładzić. Krawędzie również były wżarte, ale niezbyt mocno. Pilnik do radełkowania również zajął się obiema krawędziami.

Wiele wżerów na pierścieniu montażowym, na górze. Mogę sobie tylko wyobrazić, jak wyglądał karabin.

Po czyszczeniu szczotką drucianą i odrobiną oleju do broni Red & Tacky wyglądało to w miarę dobrze. Zamierzam to jeszcze raz przejrzeć. Mechanizm działa dobrze, mocuje się ciasno i dobrze się zwalnia.

Brak znaku producenta, cech lub kodu daty na moim egzemplarzu. Zapłaciłbym 80-90 dolarów za coś w tym stanie, ale wiem, że wysychają, więc 109 dolarów nie było skandaliczne.

Wrzuciłem kilka zdjęć w piątek.

Save
Jeszcze nie mam zdjęć, ale mój egzemplarz za 109 dolarów nie wygląda zbyt dobrze. Dużo rdzy powierzchniowej i kilka wżerów po obu stronach ostrza. Jedna strona jest gorsza od drugiej.

1,5 mm czubka było zagięte, jakby ktoś upuścił to na beton. Wyprostowałem to, a następnie użyłem drobnego pilnika do radełkowania, aby je wygładzić. Krawędzie również były wżarte, ale niezbyt mocno. Pilnik do radełkowania również zajął się obiema krawędziami.

Dużo wżerów na pierścieniu montażowym, na górze. Mogę sobie tylko wyobrazić, jak musiał wyglądać karabin.

Po szczotce drucianej i odrobinie oleju do broni Red & Tacky wyczyściło się w miarę dobrze. Zamierzam to jeszcze raz przejrzeć. Mechanizm działa dobrze, mocuje się ciasno i dobrze się zwalnia.

Brak znaku producenta, cech lub kodu daty na moim egzemplarzu. Zapłaciłbym 80-90 dolarów za coś w tym stanie, ale wiem, że się kończą, więc 109 dolarów nie było skandaliczne.

Wrzuciłem kilka zdjęć w piątek.
Mój też jest za 109 dolarów, musiałem mieć szczęście. Ja też nie widzę żadnego stemplowania na moim.

Mój ma kilka wgnieceń, ale ogólnie myślę, że po prostu miałem szczęście.

Zamówiono dwa (po prawej), przegapiono upuszczenie na 13 rowkach/uchwytach z zagłębieniami. Starszy z prostym uchwytem (prawy dolny) był w dobrym stanie. Zakrzywiony brzuch (prawy górny) miał wyszczerbioną końcówkę, luźny uchwyt, a pierścień/osłona jest wygięty (co mnie zastanawia, jak, skoro pierścień nie przenosi obciążenia, a pchnięcie przeniosłoby siłę na występ w podstawie uchwytu).

Image
Dostałem swój w środę, wziąłem do pracy i wyczyściłem.
13 Grove wyszło ładnie.
Bay0025
Kod daty 2ie bagnet i pochwa 4id
Rozebrałem wpuszczony uchwyt, żeby wyczyścić i jest oznaczony. Szwecja
To był kod produktu bay0021
Drugi bay0019 bez oznaczeń.

Moje zdjęcia. Nikon Zfc ISO 200 1000@f10

Widoczne są rozległe wżery, a także wiele piegów. Również wżery wzdłuż krawędzi ostrza i pierścienia mocującego. Pomiędzy rękojeścią a jelcem znajduje się szczelina o szerokości 2 mm. Przypuszczam, że może to wynikać ze skurczenia się plastikowego uchwytu w czasie. Pochwa jest w bardzo dobrym stanie, bez zadrapań, wgnieceń i wyżłobień. Może nie być oryginalna dla tego konkretnego bagnetu.

Mimo to jest funkcjonalny i nadaje się do użytku.

Save
Otrzymałem swój, po wstępnym czyszczeniu nie jest źle.
Ostrze jest w bardzo dobrym stanie, z dużą ilością parkerowania, które wciąż widać, i bardzo ostrym ostrzem. Pierścień jest w doskonałym stanie.
Plastikowy uchwyt trochę się skurczył, jest trochę szczelin przy rękojeści i na końcu mechanizmu… mechanizm blokujący jest w świetnym stanie, ładny i ciasny, pełen Cosmolene LOL.
Pochwa jest w dobrym stanie, ale trochę rdzy na metalu między pochwą a taśmą. Taśma i szwy są również w bardzo dobrym stanie.
Zatrzask również działa dobrze.
….może było trochę drogo, ale jestem zadowolony z tego kawałka historii.

• Like
Reactions: MichaelE
Save
21 - 40 of 44 Posts
You have insufficient privileges to reply here.