HKPRO Forums banner

Pytanie dotyczące HK33k

3.4K views 10 replies 7 participants last post by  rollerlocksevolved  
#1 ·
Strzelam dużo świń, kontrolując populację świń na farmach. Mam pakiet spustowy SEF DLO. Chcę krótkiego magazynka 556, który mogę wystrzelić ze specyficznego statywu i chcę, żeby przód był solidny do montażu na statywie i utrzymywania zera z czymś takim jak MAWL.

To może być bardzo głupie pytanie, ale czy solidna osłona karabinów serii 21 lub 21e może być przyspawana do istniejącej ramy HK33k, umożliwiając użycie oryginalnej lufy/trunionu, a jednocześnie zapewniając bardzo solidny przód do montażu na statywie?

Jeśli tak, które z długości najlepiej sprawdziłyby się z 12-calową lufą 33k, 21, 21e lub 21ek?

Do kogo najlepiej wysłać to do pracy? Chciałbym, żeby szyny picatinny zostały przyspawane na górze karabinu, a także na spodzie osłony, aby móc zamontować go na statywie RRS, a także na statywie AA.

#3 ·
To brzmi jak dużo pracy na zamówienie.

Vollmer zrobił 13. Możesz spróbować znaleźć coś takiego. My Vollmer HK13 I picked up in '97 at the Suncoast Gun Show in Lakeland, Fl. | HKPRO Forums

Jeśli chcesz picatinny, dlaczego nie KAC RAS?
View attachment 346341
Ze względu na wagę karabinu i dodaną optykę termowizyjną. Zazwyczaj nosimy karabiny zablokowane w statywie, statyw przewieszony przez ramię. Jak stary kij/worek włóczęgi. Wiem, że KAC robi dobre rzeczy, ale nie wierzę, że ta konkretna szyna wytrzyma z czasem, zwłaszcza z optyką o wartości ponad 20 000 dolarów, a następnie służąc jako interfejs między karabinem a statywem podczas automatycznego ognia.

#10 ·
Strzelam dużo świń, kontrolując je dla farm. Mam pakiet spustowy SEF DLO. Chcę krótkiego magazynka zasilanego 556, z którego mogę strzelać ze specyficznego statywu i chcę, żeby przód był solidny do montażu na statywie i utrzymywania zera z czymś takim jak MAWL.

To może być bardzo głupie pytanie, ale czy solidna osłona karabinów serii 21 lub 21e może być przyspawana do istniejącej ramy HK33k, umożliwiając użycie oryginalnej lufy/trunionu, jednocześnie zapewniając bardzo solidny przód do montażu na statywie?

Jeśli tak, które z długości najlepiej sprawdziłyby się z 12-calową lufą 33k, 21, 21e lub 21ek?

Kto byłby najlepszy, żeby to wysłać do pracy? Chciałbym, żeby szyny picatinny zostały przyspawane na górze karabinu, a także na dole osłony, aby móc zamontować go na statywie RRS, a także na statywie AA.
Niech ktoś zrobi ci 13e~K. To ta sama osłona, co 23ek. Zrób to jako karabin z długą lufą i włóż krótką lufę, gdy używasz swojego seara. Myślę jednak, że długa lufa byłaby lepsza na statywie/polowaniu.

Ponadto szyny quad można przyspawać na górze/na dole.

Powodzenia, człowieku!

#11 ·
Nie widziałem głupiego pytania, tylko takie dotyczące wykonalności fizycznej. Można to zrobić, ale zwykle nie ze względu na koszty materiału i pracy na zamówienie.
  • Do czasu, gdy zdobędziesz osłonę, myślisz, że równie dobrze możesz uzyskać jak najwięcej za swoje pieniądze, instalując system trunnion z wyjmowaną lufą (przynajmniej moje nastawienie, zwłaszcza biorąc pod uwagę wyzwanie znalezienia krótkiej osłony).
  • Instalacja osłony na istniejącej broni palnej będzie wymagała pewnych modyfikacji (rura napinająca, potrójna szyna itp.), więc biorąc pod uwagę koszty rusznikarza/konstruktora, moim zdaniem byłoby po prostu zbudowanie nowego odbiornika. Możesz użyć części wewnętrznych i mechanizmu spustowego, które już masz, aby zaoszczędzić koszty. RTG ma nowe 33 płaskie i chociaż jeszcze ich nie wypróbowałem, koncentrują się na wysokiej jakości sprzęcie.
  • Dla twojego konstruktora polecam ghilliebear w Parabellum Combat Systems. Jeff zbudował kilka niestandardowych pistoletów 13E, które wyglądają i działają świetnie i wiem, że pracował również nad krótkimi pistoletami. Nie mogę powiedzieć, czy zrobił coś takiego, ale byłby absolutnie najlepszy do rozmowy na temat wykonalności fizycznej i kosztów, a także czasu realizacji.

Zgadzam się z The Colt Collector w kwestii ścieżki, którą bym obrał: zbuduj 13EK i ciesz się możliwością modyfikowania w miarę postępów.

Brzmi jak fajny projekt, daj nam znać, którą opcję wybierzesz.