HKPRO Forums banner
21 - 40 of 299 Posts
To wkurza, jeśli tak jest. Poczekam, aż będę mógł dostać geissele. Dzięki za info!
Tak, to wkurza.

Jedynym powodem, dla którego używam dwustopniowego KAC, jest to, że już go miałem z innego projektu i dlatego, że go azotowałem, więc mam nadzieję, że wytrzyma dłużej niż zwykle.

Jeśli okaże się, że są naprawdę do bani i nawet azotowanie nie może sprawić, że wytrzymają znacznie dłużej niż już wytrzymują, nigdy więcej nie kupię spustu KAC. Pierdolę to.

Który jest najlepszy spust na liście?

Jedyny, który widziałem osobiście, to Wilson Combat, był niesamowity. Jakieś przemyślenia na temat Wilsona?
To strasznie obciążające i subiektywne, zwłaszcza bez zamierzonego celu? Czy "najlepszy" oznacza:

Najlżejsze pociągnięcie?
Najczystsze przełamanie?
Najbardziej niezawodny?
Najtrwalszy?
Najlepsza wartość?

To strasznie obciążające i subiektywne, zwłaszcza bez zamierzonego celu? Czy "najlepszy" oznacza:

Najlżejsze pociągnięcie?
Najczystsze przełamanie?
Najbardziej niezawodny?
Najtrwalszy?
Najlepszy stosunek jakości do ceny?
Zapomniałeś o jednym....

"Który z nich pozwoli mi na oddanie ognia z tak ciężkiego karabinu metodą bump fire?"

Właśnie wystrzeliłem prawie 6000 nabojów z ALG ACT. To nie jest dopasowanie, ale bez wątpienia najlepszy spust bojowy. Nadal sprawia wrażenie nowego, a jeśli nie, to odrobinę lżejszego. Ale może po prostu się do niego przyzwyczaiłem.

Właśnie założyłem Geissle 416 SSA z Surefire MB i co za połączenie. Mój RDS prawie nie rusza się z celu.

Właśnie przebiegłem prawie 6000 z ALG ACT. To nie jest dopasowanie, ale bez wątpienia najlepszy spust bojowy. Nadal czuje się jak nowy, a jeśli nie, to odrobinę, odrobinę lżejszy. Ale może po prostu się do tego przyzwyczaiłem.
Biorąc pod uwagę, że kosztują tylko 65 dolarów, ACT jest jedną z lepszych rzeczy w tej chwili. Nie mogę się nachwalić mojego. Żałuję tylko, że nie kupiłem drugiego, żeby mieć go pod ręką.

KAC 2-stopniowy i Geissele SSA

Mając zarówno KAC 2-stopniowy, jak i Geissele SSA, lubię oba, ale Geissele jest o wiele lepszy - lżejszy i bardziej wyraźny.

Wilson TTU NIE DZIAŁA z MR556A1. Niezapłon przy każdym strzale z powodu słabej, niewymiennej sprężyny iglicy, co skutkuje lekkim uderzeniem w spłonkę.

Wilson TTU NIE DZIAŁA z MR556A1. Niezapłon przy każdym strzale z powodu słabej, niemożliwej do wymiany sprężyny kurka, co skutkuje lekkim uderzeniem w spłonkę.
No cóż, zanim po prostu powiesz, że to nie działa, dałbym Wilson Combat szansę na rozwiązanie problemu z tobą. Mój TTU 3G działa dobrze. Jestem ciekaw, dlaczego twój nie działa tak dobrze.

Czy jest jakieś potwierdzenie kompatybilności spustu Timney?
Mam szkieletowy spust Timney, jednostopniowy, 3 lub 4 funty (nie pamiętam, który zamówiłem). Nigdy nie miałem żadnych problemów dotyczących zabezpieczenia iglicy. Jedynym problemem, jaki miałem, były miękkie uderzenia w spłonki z niektórymi xm193. Skontaktowałem się z Timney i powiedzieli, że mogą to naprawić. Wysłałem im spust w poniedziałek, a w piątek wysłali mi zupełnie nowy spust z mocniejszą sprężyną. Od tego czasu nie miałem już lekkich uderzeń w spłonki. Uwielbiam obsługę klienta u nich.

Mam szkieletowy spust Timney, jednostopniowy, 3 lub 4 funty (nie pamiętam, który zamówiłem) Nigdy nie miałem żadnych problemów dotyczących zabezpieczenia iglicy. Jedynym problemem, jaki miałem, były miękkie uderzenia w spłonki z niektórymi xm193. Skontaktowałem się z Timney i powiedzieli, że mogą to naprawić. Wysłałem im spust w poniedziałek, a w piątek wysłali mi zupełnie nowy spust z mocniejszą sprężyną. Od tego czasu nie miałem już lekkich uderzeń w spłonki. Uwielbiam obsługę klienta u nich.
Super! Dzięki za potwierdzenie. Będę miał czas w nadchodzący weekend, aby wypróbować spust. Jeśli będę miał jakieś problemy, zadzwonię do Timney.

Discussion starter · #36 ·
Mam szkieletowy spust Timney jednostopniowy 3 lub 4 funty (nie pamiętam który zamówiłem) Nigdy nie miałem żadnych problemów dotyczących zabezpieczenia iglicy. Jedynym problemem, jaki miałem, były miękkie uderzenia w spłonki z niektórymi xm193. Skontaktowałem się z Timney i powiedzieli, że mogą to naprawić. Wysłałem im spust w poniedziałek, a w piątek wysłali mi zupełnie nowy spust z mocniejszą sprężyną. Od tego czasu nie miałem już lekkich uderzeń w spłonki. Uwielbiam obsługę klienta u nich.
Zaktualizowano z Timney następnie.

No no, zanim powiesz wprost, że to nie działa, dałbym Wilson Combat szansę na naprawienie problemu z tobą. Mój TTU 3G działa dobrze. Jestem ciekaw, dlaczego twój nie działa tak dobrze.
Według samego Wilsona:"Jedyne, co możemy zrobić, to wymienić sprężynę na cięższą, co spowoduje, że spust będzie nieco cięższy. Ten system w twoim karabinie jest czymś innym, co robi HK. Założę się, że młotek jest również nieco szerszy"Tak więc, pomijając modyfikację młotka TTU, powiedziałbym, że jego kompatybilność jest wątpliwa i nie powinna znajdować się na tej liście, ponieważ potwierdzono, że działa.

Discussion starter · #39 ·
Uwagi TTU odzwierciedlone w pierwszym poście.

Zastanawiam się, czy geometrie młotków różnią się między ich TTU a 3G TTU. 3G, który mam, działa bez jednego zacięcia.
Zadałem Wilsonowi to pytanie. Powiedzieli, że młotki są dokładnie takie same.

21 - 40 of 299 Posts