HKPRO Forums banner

Wyprodukowano w Niemczech? czy USA GA?

6.5K views 15 replies 11 participants last post by  AimerGuy  
#1 ·
Mam kilka pistoletów HK, jak większość tutaj. Na wszystkich moich szkieletach jest napisane "Made In Germany", z wyjątkiem mojego HK45, na którym jest napisane USA. Wszystkie moje inne warianty P30 i VP9 mają napis "Made in Germany" na szkielecie, ale pod spodem jest napisane, chyba, Columbus GA.

Rozumiem, że wszystkie moje pistolety są wyprodukowane w USA, pomimo że szkielet jest wyprodukowany w Niemczech?

Czy to prawda?

PB

#5 · (Edited)
Dzięki wam, świetne info. Wygląda na to, że mam w domu kilku Niemców. Niezła wiadomość do otrzymania.

Mój HK45 wyprodukowany w USA ma lufę z oznaczeniami po wewnętrznej stronie (musiałem ją zdjąć, żeby zobaczyć, myślałem, że to aftermarket - może tak jest), ale ma prefiks 126? Rama to HKU, jak wspomniano powyżej.

Kupiłem go używanego po sprzedaniu mojego i znalazłem go za 500 $, więc... gość wykonał niesamowitą pracę nad spustem i założył na niego celowniki HD.

#12 ·
Teraz mamy CC9, które jest również produkowane w USA. Czy to również dotyczy HK45?
"HK45 produkowane w USA są w większości produkowane w Niemczech, w tym wszystkie części mechanizmu, zamek, części zamka i lufa. Rama i przyrządy celownicze są produkowane w USA."

#13 ·
Teraz mamy CC9, która jest również produkowana w USA. Czy to również dotyczy HK45?
"HK45 produkowane w USA są w większości produkowane w Niemczech, w tym wszystkie części mechanizmu, zamek, części zamka i lufa. Rama i przyrządy celownicze są produkowane w USA."
To, co zacytowałeś, jest nadal aktualne; nic się nie zmieniło w produkcji HK45.

W rzeczywistości, amerykańskie zamki i lufy HK45 mają również ukryte niemieckie numery seryjne.