HKPRO Forums banner

P30 or P30L in v3 9mm

• P30

Votes: 20 23%
  • P30L

Votes: 67 77%
41 - 56 of 56 Posts
Mam VP9 i P30L.
VP9 sprawia, że nawet ja jestem dobrym strzelcem, jednak lubię strzelać z P30L.
Z VP9 nie jest trudno strzelać ani nic, po prostu osobiste preferencje.
Myślałem, że P30L wygląda na trochę długi, ale tak nie jest.

Wszystkie moje HK są bez zabezpieczenia.

RC

Wybrałem P30, myśląc, że ma przewagę w ukrytym noszeniu.
I jestem pewien, że niektórzy noszą P30 bez problemów.
Ale uznałem, że jest trochę za duży do tego.
Uwielbiam P30.
Ale gdybym miał to wszystko zrobić jeszcze raz?
Wybrałbym P30L.

Discussion starter · #44 ·
Wygląda na to, że P30L zdecydowanie prowadzi w ankiecie. Interesujące. Chyba powinienem był dodać opcję nr 3: Wziąć oba :biggrin:

Byłoby interesujące zobaczyć wyniki, gdyby ankieta zawierała opcję głosowania w oparciu o to, co posiadasz/posiadałeś.

np.

[] Nigdy nie posiadałem żadnego, ale polecam P30
[] Nigdy nie posiadałem żadnego, ale polecam P30L
[] Posiadałem tylko P30 i polecam go
[] Posiadałem tylko P30L i polecam go
[] Posiadam oba i polecam P30
[] Posiadam oba i polecam P30L

Discussion starter · #46 ·
Byłoby interesujące zobaczyć wyniki, gdyby ankieta zawierała opcję głosowania na podstawie tego, co posiadasz/posiadałeś.

np.

[] Nigdy nie posiadałem żadnego, ale polecam P30
[] Nigdy nie posiadałem żadnego, ale polecam P30L
[] Posiadałem tylko P30 i polecam
[] Posiadałem tylko P30L i polecam
[] Posiadam oba i polecam P30
[] Posiadam oba i polecam P30L
Doskonała uwaga

Discussion starter · #48 ·
Cóż, dziękuję wszystkim, którzy głosowali. Mimo że P30L zdecydowanie prowadził - trzymałem oba i nadal wolę P30, więc to właśnie dostałem. Odebrałem ją dzisiaj i jest świetna. DA jest ciężki, ale płynny i o wiele ładniejszy niż pamiętam z poprzednich modeli, które miałem w rękach/posiadałem. Myślę, że to w zasadzie ładniejszy spust niż w moim nowym 45c. W każdym razie, skoro jest promocja na magazynki, istnieje szansa, że i tak kupię P30L!

DA jest ciężki, ale płynny i o wiele ładniejszy, niż pamiętam z poprzednich modeli, które miałem w rękach/posiadałem.
Dobry wybór pistoletu. Sprężyna główna 12, a nawet 10 funtów bardzo pomoże w poprawieniu tego spustu DA.

Cóż, dzięki wszystkim, którzy głosowali. Mimo że P30L zdecydowanie prowadził - trzymałem oba i nadal wolę P30, więc to właśnie dostałem. Odebrałem ją dzisiaj i jest świetna. DA jest ciężki, ale gładki i o wiele ładniejszy niż pamiętam z poprzednich modeli, które trzymałem/posiadałem. Właściwie to ładniejszy spust niż w moim nowym 45c, myślę. W każdym razie, skoro jest promocja na magazynki, istnieje szansa, że i tak kupię P30L!
Gratulacje!!

P30 vs P30L to kwestia osobistych preferencji - jedyne różnice to nieco inne właściwości prowadzenia/odrzutu, więc dokonałeś właściwego wyboru, biorąc ten, który najbardziej Ci odpowiadał. Jestem pewien, że spróbujesz drugiego później :)

Jak wspomniano, dwie sprężyny, których potrzebujesz, to lekka sprężyna FPB i sprężyna młotkowa 10#. Używam tego zestawu w moich 3 pistoletach serii P i nigdy nie miałem problemu z zapłonem spłonki. Użyłem kilkuset nabojów przez każdy, o którym wiem, że ma bardzo twarde spłonki. Nigdy nie miałem awarii, a moje Glocki mają około 2-6/50 ftfire. Mój P2000 ma najlepszy spust, ale prawdopodobnie dlatego, że ma więcej nabojów. Baw się dobrze! Mam P30L i również dostanę P30.

Właśnie przekonwertowałem moją p30L V3 na p30L LEM V1 i jest to niesamowite do strzelania na zawodach, naprawdę poprawiło moje wyniki. Chodzi o to, do czego chcesz używać pistoletu i na tej podstawie się zdecydować.

41 - 56 of 56 Posts