HKPRO Forums banner

Trijicon RMR HD - VP9/VP9SK - przedni nawis

4.8K views 28 replies 12 participants last post by  DragonHerder  
#1 ·
Czy ktoś próbował tego celownika na swoim VP9/VP9SK? Podoba mi się siatka celownicza i mogę sobie wyobrazić, że kupię jeden, ale zwis może być czynnikiem decydującym. Zamierzam zadzwonić do HK i zapytać obsługę klienta, co o tym myślą, ale zdjęcia celownika pokazują, że przedni zwis jest znaczny, może za duży.

Attachments

#5 ·
Miałem jeden na mojej VP9sk przez bardzo krótki czas - wystrzeliłem z niego kilkaset nabojów bez problemów.

RMR-HD jest po prostu za duży (wysoki) do wygodnego noszenia IWB, więc przeszedłem na SCS.
IWB to wszystko, co noszę, więc bycie za dużym zrobiłoby różnicę. Używam 507C i EPS. Dzięki za informację zwrotną.

#6 ·
Jakiekolwiek opinie/doświadczenia na temat jakości szkła RMR HD w porównaniu ze starszym RMR typu 2?

Lub czy zwis na RMR HD potencjalnie sprawiłby, że przednia szyba byłaby bardziej podatna na gromadzenie się zanieczyszczeń i zarysowania?

Przednia powłoka wydaje się łatwo rysować na RMR typu 2 w moim ograniczonym doświadczeniu. Chociaż moje doświadczenie to statystycznie nieistotna liczba czterech typów 2.
Mam RMR typu 2, a RMR HD, przez który patrzyłem, miał mniej odcieni i zniekształceń niż mój typ 2.

#7 ·
Czy ktoś próbował tego celownika na swoim VP9/VP9SK? Podoba mi się siatka celownicza i widzę, że mogę sobie taki sprawić, ale zwis może być czynnikiem dyskwalifikującym. Zamierzam zadzwonić do HK i zapytać obsługę klienta, co o tym myślą, ale zdjęcia celownika pokazują, że przedni zwis jest znaczny, może za duży.
Mam VP9 Tactical z RMR HD. Jak widać, w ogóle nie wystaje poza port. Jest zasadniczo równo.

John

Image

#18 ·
Jak widać na powyższym zdjęciu, tak naprawdę nie wystaje. Ponadto przednie wystawanie jest takie samo między RMR HD i SRO. I muszę powiedzieć, że oddałem tysiące i tysiące strzałów z mojej VP9L z SRO bez żadnych problemów.
Zgadzam się, a wiele osób ma takie samo doświadczenie. Myślę jednak, że to trochę zabawne, że przykład "Nie" na diagramie wydaje się być VP9.

This post has been deleted
#20 ·
Widziałem tego DragonHerdera, więc w tej cenie już się nie interesuję. I to dotyczy czerwonej wersji, nawet nie zielonej. Nie szaleję za wysyłaniem moich pieniędzy do KPCh na ich ogromną armię (którą Holosun bardzo wspiera), ale cena Trijicon jest ponad dwukrotnie wyższa niż Holosun, więc zbyt duża, by ją zignorować.

#21 ·
Widziałem DragonHerder, więc teraz w tej cenie już mnie to nie interesuje. I to za czerwoną wersję, nawet nie zieloną. Nie szaleję za wysyłaniem moich pieniędzy do KPCh na ich ogromną armię (którą Holosun bardzo wspiera), ale cena Trijicon jest ponad dwukrotnie wyższa od Holosun, więc zbyt duża, by ją zignorować.
Kolejnym czynnikiem jest to, że SIG zaczyna produkować konkurencyjną optykę, która jest montowana w USA i jest nadal tańsza niż Trijicon. Romeo X Enclosed Pro ma MAP 530 $ tylko za kropkę i 550 $ za kropkę w okręgu, w porównaniu do nowych 774 $ RMR HD i RCR.

Fani Trijicon mówią sobie, że są "wyprodukowane w USA", ale to nie wyklucza treści z zagranicy, o ile nastąpi "istotna transformacja". Soczewki najprawdopodobniej pochodzą z LOW w Japonii, a następnie są powlekane w USA. Emisja LED z całą pewnością pochodzi z Japonii lub Korei Południowej, a następnie jest umieszczana na płytkach drukowanych w USA.

#27 ·
Kupiłem Meprolight MPO-S rds i czekam tylko na dostarczenie mojego CC9 do mojego ffl. Kiedy go zamontuję, dam Loctite 24 godziny na utwardzenie, a następnie pójdę na strzelnicę. Trzymając go i po prostu się nim bawiąc, myślę, że podoba mi się trochę bardziej niż Trijicon RM-09, który mam zamontowany na jednym z moich VP9. Automatyczna regulacja jasności, budzenie wstrząsaniem, mniej niebieskiego odcienia szkła, co szczerze mówiąc w ogóle mi nie przeszkadza i ze wszystkiego, co udało mi się znaleźć, wyprodukowano w Izraelu, ale wchodzi w skład SK Group, południowokoreańskiej korporacji transnarodowej. Kupiłem swój w Optics Planet za mniej niż 250 dolarów. Więc jeśli nie chcesz płacić pieniędzy Trijicon i chcesz odejść od Holosun, są inni producenci i opcje.

#29 ·
Nie sądzę, żeby naprawdę sprzedawali to za 1019 dolarów, przeważnie za 774 dolary, po prostu wystawiają to po wyższej cenie i sprawiają, że wierzysz, że 774 dolary to dobra oferta
Tak, wygląda to na nową minimalną cenę reklamowaną, na którą zgadzają się sprzedawcy detaliczni, podczas gdy wcześniej było to około 125 dolarów mniej.

Sugerowane ceny detaliczne Trijicon zawsze były dość ambitne (Ruger jest do tego bardzo podobny w świecie broni) w porównaniu do rzeczywistych cen sprzedaży, z wyjątkiem obecnych hitów sprzedaży.