HKPRO Forums banner
21 - 37 of 37 Posts
Jak chomik miałem kilka, które trzeba było dokręcić do tego stopnia, że martwiłem się o zerwanie gwintu, zanim chwianie ustąpiło. Zawsze dotyczyło to czarnych - te powlekane Cerakote były w porządku. Być może remdef ma problemy z tolerancjami w niektórych z tych wersji bez powłoki Cerakote. Prawdopodobnie wymieniłbym to u sprzedawcy na inne, zobaczę, czy to pomoże. W tym momencie zdecyduj, jak mocno czujesz się komfortowo! Nie oczekuj dużej (jeśli w ogóle) pomocy od remdef.

Po przeczytaniu wszystkich postów w tym wątku nie widziałem, żeby ktoś wspomniał lub zauważył, że istnieją dwie różne wersje RAHG. Nie pamiętam, czy są to wcześniejsze jednostki produkcyjne czy obecne jednostki produkcyjne, ale jedna z nich ma stalową wkładkę gwintowaną zamiast samego aluminium z gwintem. Mam dwa, które mają stalową wkładkę gwintowaną, ale znam jednostki, które nie mają wkładki, gdzie śruba wkręca się bezpośrednio w gwintowany otwór w aluminium.

Po przeczytaniu wszystkich postów w tym wątku nie widziałem, żeby ktoś wspomniał lub zauważył, że istnieją dwie różne wersje RAHG. Nie pamiętam, czy są to wcześniejsze jednostki produkcyjne, czy obecne jednostki produkcyjne, ale jedna z nich ma stalową wkładkę gwintowaną, zamiast samego aluminium z gwintem. Mam dwa, które mają stalową wkładkę gwintowaną, ale znam jednostki, które nie mają wkładki, gdzie śruba wkręca się bezpośrednio w gwintowany otwór w aluminium.
Zgadza się, jest!! Nie chciałem komplikować sprawy bardziej niż to konieczne... Ponadto wkładka jest podatna na wyciągnięcie. Nie sądzisz? Sprawdź załączony obrazek, jeśli mi na to pozwoli... Bardziej skłaniałem się ku podaniu bezpiecznych sposobów rozwiązania problemu, niż żeby facet miał moment Ohhh Sh*T...

Prawie zapomniałem, że są 3 różne wzory... Wkładka, bez wkładki, inny rozmiar gwintu...;-)

Zgadza się, jest!! Nie chciałem komplikować sprawy bardziej niż to konieczne... Ponadto wkładka jest podatna na wyciągnięcie. Nie sądzę... Sprawdź załączony obrazek, jeśli pozwoli mi go opublikować... Bardziej skłaniałem się ku podaniu bezpiecznych sposobów rozwiązania problemu, niż żeby facet miał moment Ohhh Sh*T... View attachment 43841 Prawie zapomniałem, że są 3 różne wzory... Wkładka, bez wkładki, inny rozmiar gwintu...;-)
Ahhh Nowość dla mnie w odniesieniu do tego, że występują w dwóch różnych rozmiarach otworów z gwintem bezpośrednim. Ludzie wspominają o możliwym strachu przed zerwaniem ich z otworu, czy dotyczy to tych z gwintowaną wkładką, czy tych z gwintem bezpośrednim? Wierzę, że Remington używał wkładek Time-sert do wszystkich wkładek, których używają na tych szynach, a także na innych pistoletach / szynach, które mają, poza RAHG, która rzekomo jest najwyższej klasy i wysokiej jakości. Jeśli obawa dotyczy zerwania gwintowanej wkładki, to czy jest to sama wkładka, czy otwór z gwintem w szynie, w który wkręca się wkładka?

Ahhh Nowości dla mnie dotyczące tego, że występują w dwóch różnych rozmiarach otworów z gwintem bezpośrednim. Ludzie wspominają o możliwym strachu przed zerwaniem gwintu w otworze, czy dotyczy to tych z wkładką gwintowaną, czy tych z gwintem bezpośrednim? Uważam, że Remington używał wkładek Time-sert do wszystkich wkładek, których używają na tych szynach, a także na innych pistoletach/szynach, które mają, poza RAHG, który rzekomo jest najwyższej klasy i wysokiej jakości. Jeśli obawa dotyczy zerwania wkładki gwintowanej, to czy jest to sama wkładka, czy otwór gwintowany w szynie, w który wkręca się wkładka?
Wkładki są ze stali nierdzewnej, więc nie powinny zrywać się "tak łatwo", istnieje szansa, jak na zdjęciu powyżej, że wkładka się obróci i zerwie lub zostanie wyciągnięta.. Nie mówię, że to powszechne, ale...

Oba używają tego samego sworznia poprzecznego. Jeden ma gwinty wkręcone bezpośrednio w szynę, drugi używa time-sert. Mogło się zdarzyć, że niektóre zostały uszkodzone i później dodano wkładki, albo mogły wyjść z fabryki w ten sposób ze względu na ograniczone serie szyn. Ten, który miałem i który miał wkładkę, wyglądał na nieco szorstki, więc sugerowało to, że został uszkodzony, a wkładka została dodana jako środek zaradczy.

Przepraszam, że odświeżam ten wątek, chłopaki. Właściwie mam ten sam problem. 14,5-calowy RAHG, który mam, próbowałem zamontować na zupełnie nowym MR556 i mam 1 mm-2 mm luzu pionowego w kierunku dalszego końca szyny nad i pod blokiem gazowym. Co mieliście na myśli, mówiąc, że trzeba było go wklepać?

kaszel, kaszel, Geissele, kaszel, kaszel

Przepraszam, nie mogłem się powstrzymać...

Przepraszam, że odświeżam ten wątek, chłopaki. Właściwie mam ten sam problem. 14,5-calowy RAHG, który mam, próbowałem zamontować na zupełnie nowym MR556 i mam 1 mm-2 mm luzu pionowego w kierunku dalekiego końca szyny nad i pod blokiem gazowym. Co mieliście na myśli, mówiąc, że trzeba było w to zastukać?
Naprawdę trzeba dokręcić niektóre śruby mocujące w niektórych z nich.

Mój 14,5-calowy RAHG ma ten sam problem. Ale jeśli go dokręcę, przestaje.

UWAGA, można przekręcić śrubę i zerwać gwinty RAHG.

UWAGA, możesz przekręcić śrubę i uszkodzić gwint RAHG.
Dlatego śruby OFM HK mają wbudowany słaby punkt, który pęka w przypadku przekręcenia. Wymiana śruby jest łatwiejsza i tańsza niż wymiana osłony dłoni. Mówiąc o nadmiernym inżynieringu HK ;)

Kusiło mnie, żeby wypróbować nowe smukłe HKey 223/416 HGs, ponieważ mam G28 Patrol/417/308 shorty ze zintegrowanym celownikiem typu flip up na mojej 12” 762. Uwielbiam to. Ale posiadając długą i krótką szynę G, myślę, że zaoszczędzę pieniądze.

21 - 37 of 37 Posts