HKPRO Forums banner
61 - 80 of 299 Posts
Discussion starter · #61 ·
Cholera, przegapiłem Twój post ZANIM poszedłem i zainstalowałem Geissle SSA-E. Jednak członek klubu pożyczył mi swój lower z młotkiem Stag i działało bez zarzutu.

Ok, więc opinie na temat "najlepszego spustu/młotka" z listy?
Mam dobre doświadczenia ze spustem JP i ze spustem CMMG 2-stopniowym (2-stopniowy jest lepszy do precyzyjnego strzelania). Teraz mam Wilson TTU-3G, ale nie używałem go wystarczająco, aby go polecić. Ciekawą opcją jest spust AR-Gold*. Jest 2-stopniowy, więc dobry do precyzji, ale także bardzo krótki reset do szybkiego strzelania.

* - Oficjalnie nie jest kompatybilny z HK, ale dwóch moich znajomych używało tego spustu w swoich MR223 i działał.

Mam dobre doświadczenia z spustem JP i spustem CMMG 2-stopniowym (2-stopniowy jest lepszy do strzelania precyzyjnego). Teraz mam Wilson TTU-3G, ale nie używałem go wystarczająco, aby go polecić. Ciekawą opcją jest spust AR-Gold*. Jest 2-stopniowy, więc dobry do precyzji, ale ma również bardzo krótki reset do szybkiego strzelania.

* - Oficjalnie nie jest kompatybilny z HK, ale dwóch moich znajomych używało tego spustu w swoich MR223 i działał.
Montrala, czy możesz użyć któregoś z tych spustów i nadal używać bezpiecznika, gdy kurek jest zwolniony (w generycznym lower)? Zauważyłem, że Geissle HK MR556 działa, ale nie można użyć bezpiecznika, chyba że kurek jest napięty. Dziwne, nie żeby ktoś koniecznie potrzebował bezpiecznika podczas strzelania z ławki.

Discussion starter · #63 ·
Montrala, czy możesz użyć któregoś z tych spustów i nadal używać bezpiecznika, gdy kurek jest zwolniony (w dolnym generic)? Zauważyłem, że Geissle HK MR556 działa, ale nie można użyć bezpiecznika, chyba że kurek jest napięty. Dziwne, nie żeby ktośkoniecznie potrzebował bezpiecznika podczas strzelania z ławki.
Tylko oryginalny spust 2-stopniowy HK pozwala na zabezpieczenie broni z opuszczonym kurkiem. Kiedy zaczniesz zmieniać spusty, tracisz tę funkcję.

Czy to być może powód, dla którego Geissle stworzył osobny kurek dla HK? Czy to tylko ta funkcja bezpieczeństwa? Bo ja używam swojego z normalnym SSA już od jakiegoś czasu. Czy ktoś powiedział, co dodaje specyficzny dla HK kurek Geissle?

Discussion starter · #65 ·
Czy to być może powód, dla którego Geissle zrobił osobny kurek dla HK? Czy to tylko ta funkcja bezpieczeństwa? Używam swojego z regularnym SSA od jakiegoś czasu. Czy ktoś powiedział, co dodaje specyficzny dla HK kurek Geissle?
Osobny kurek dla HK w spustach Geissele jest potrzebny do współpracy z automatycznym zabezpieczeniem iglicy. Nie ma to nic wspólnego z ręcznym zabezpieczeniem.

Tylko oryginalny spust dwuoporowy HK pozwala na zabezpieczenie broni z opuszczonym kurkiem. Kiedy zaczniesz zmieniać spusty, tracisz tę funkcję.
To nieprawda. Mam regulowany spust UHL match (zaprojektowany dla MR308), który jest również kompatybilny z MR223A1 i można zabezpieczyć broń z opuszczonym kurkiem.

Możesz regulować wagę spustu od 1000 do 2750 gramów (2,20 - 6,06 funtów).

Wady: dość drogi, miałem pewne problemy z amunicją z twardą spłonką.

Discussion starter · #68 ·
To nieprawda. Mam regulowany spust UHL match (zaprojektowany dla MR308), który jest kompatybilny również w MR223A1 i można zabezpieczyć broń z opuszczonym kurkiem.
Nie wiedziałem o tym. W każdym razie wciąż niedostępne dla naszych amerykańskich przyjaciół. Nawet gdyby było, nigdy nie zaakceptowaliby ceny.

Przy okazji, czy mocniejsza sprężyna kurka zmieniła wagę spustu?

Montrala, jestem ci winien wielkie przeprosiny. Próbowałem dowiedzieć się, dlaczego moja grupa spustowa SSA działała dobrze z moim HK, w końcu wziąłem kilka moich lowerów, żeby sprawdzić, co się dzieje. Znalazłem oryginalną torbę od mojego geissele i tylko kurek był w niej. Mój HK miał tam SSA, ale z innym kurkiem (chyba pozostałość po moich osobistych eksperymentach sprzed roku lub coś w tym stylu!) Włożyłem cały zestaw SSA razem i zdecydowanie nie włącza on bezpiecznika. Więc mam nadzieję, że nie wprowadzam nikogo w błąd moimi wcześniejszymi postami, myśląc, że SSA działały dobrze. Skompletowałem wszystkie moje grupy spustowe i grupa KAC jest w drodze dla mojego HK. (KAC jest moim drugim ulubionym i najbardziej zaufanym producentem!) Więc przepraszam za wcześniejsze zamieszanie i dziękuję za wyświadczenie nam wszystkim wspaniałej przysługi z tą listą. Zdecydowanie nie krytykuję SSA, to świetny spust i jestem pewien, że znajdę dla niego miejsce w innym pistolecie.

Przepraszam, pytałem o to na innym wątku, ale nie otrzymałem żadnych odpowiedzi.
Jeśli włożę spust Geissele super dynamic combat do mojego mr223, czy będzie działał? Sticky Pointblanka na temat FAQ Hk416 i mr556 pokazuje, że jeśli kurek nie jest karbowany, powinien działać. Kurek w Geissele super dynamic combat nie jest karbowany... Ale z drugiej strony czytałem tutaj, że Geissele SSA nie będzie działać, ale coś takiego jak Timney skeletonized ar-15 będzie działać...
Więc jeśli Geissele super dynamic combat nie działa, dlaczego miałby działać timney?
Zdaję sobie sprawę, że Geissele ma spust do mr223, ale nie jest on tutaj dostępny, a do tego cena jest po prostu szalona...
Naprawdę chcę spust super dynamic, ponieważ uwielbiam płaskie odczucie spustu.

Przepraszam jeszcze raz za bycie tak upartym, ale chcę zrozumieć!

Dziękuję za cierpliwość i odpowiedzi na moje pytania.

Przepraszam, zadałem to pytanie w innym wątku, ale nie otrzymałem żadnych odpowiedzi.
Jeśli włożę spust Geissele super dynamic combat do mojego mr223, czy będzie działać? Sticky Pointblanka na temat Hk416 i mr556 faq pokazuje, że jeśli kurek nie jest karbowany, powinien działać. Kurek w Geissele super dynamic combat nie jest karbowany... Ale potem przeczytałem tutaj, że geissele SSA nie będzie działać, ale coś takiego jak Timney skeletonized ar-15 będzie działać...
Więc jeśli Geissele super dynamic combat nie działa, dlaczego miałby działać timney?
Zdaję sobie sprawę, że Geissele ma spust do mr223, ale nie jest on tutaj dostępny, a do tego cena jest po prostu szalona...
Naprawdę chcę spustu super dynamic, ponieważ uwielbiam odczucie płaskiego spustu.

Przepraszam jeszcze raz za moją uporczywość, ale chcę to zrozumieć!

Dziękuję za cierpliwość i odpowiedzi na moje pytania.
Ta "karbowana" rzecz dotyczy tak naprawdę tylko kurków w stylu mil-spec. Spusty typu drop-in lub "match" są w zasadzie rozpatrywane indywidualnie. Pozostawiając resztę karabinu w stanie nienaruszonym, jedyne spusty Geissele, które, jak stwierdziłem, działają w 100%, to te zaprojektowane specjalnie dla HK (czy to 416 czy MR556). Na przykład próbowałem użyć w pełni automatycznego Geissele SSF, a wyniki były słabe i sporadyczne. Było to spowodowane niewystarczającą wysokością powierzchni uderzeniowej kurka; zabezpieczenie iglicy nie zostało prawidłowo wyłączone.

Nie jestem w 100% pewien, ale możesz mieszać i dopasowywać kurek Geissele specyficzny dla HK ze spustem SD. Znowu, nie jestem w 100% pewien, czy możesz to zrobić (nie widzę powodu, dla którego nie miałbyś móc)... tylko myśl.

Dzięki Pointblank! Myślisz, że mógłbym użyć płaskiego spustu Geissele Combat z fabrycznym młotkiem hk mr223? Czy to całkowicie noobowa propozycja?

Czy Geissele sprzeda młotek hk osobno? Naprawdę chcę użyć tego płaskiego spustu...

Pointblank odnosi się do spustu sd z młotkiem Geissele Mr. Miałem ten sam pomysł, zapytałem Billa i powiedział mi nie.

Eta: Skończyłem na usunięciu zabezpieczenia iglicy, aby móc używać dowolnego spustu. NIE sugeruję, żebyś robił to samo. Ze sprężyną powrotną mil spec wgniata spłonkę mniej niż zwykły AR podczas komorowania.

Ok, więc po spędzeniu całej nocy na badaniu tego bałaganu z spustem, znalazłem ten wątek. To było niezwykle pouczające i chcę podziękować użytkownikowi Turbo-j za wreszcie wyjaśnienie tego! Młotki muszą mieć co najmniej 7/8" wysokości, aby wyłączyć blokadę iglicy. Spusty Geissele mają 3/4" wysokości... http://www.hkpro.com/forum/hk416-hk...um/hk416-hk417-hq/80049-hk416-sbr-upper-compatibility-w-semi-auto-lowers-2.html Naprawdę chcę użyć tego spustu geissele sd w moim mr223, ale nie czuję się dobrze z usuwaniem blokady iglicy. Mam bardzo kompetentnego rusznikarza i chciałem wiedzieć, czy modyfikacja blokady iglicy, aby móc zamontować mój spust w sposób pokazany w tym wątku, pozwoli mi zachować broń tak bezpieczną, jakby została nietknięta, pozwalając mi jednocześnie zainstalować ten super dynamiczny spust, który tak bardzo kocham? Czy ta modyfikacja uchroni mnie przed slamfires, czy nadal będzie to hazard? Nie lubię hazardu...

Tak, to zdecydowanie byłaby opcja, ale chcę mieć pewność, że bezpieczeństwo pozostanie w 100% sprawne.
Każdy wkład w to byłby wspaniały, ponieważ to znacznie wykracza poza moją wiedzę techniczną i możliwości. I chociaż mój rusznikarz jest wykwalifikowany, prawdopodobnie nigdy nie musiał zajmować się podobnym żądaniem dotyczącym karabinu typu AR, więc wszelkie uwagi ze strony dużych chłopców byłyby mile widziane!

Próbowałem Geissele SSF w moim mr223a1, wszystko ok, ale kiedy magazynek jest pusty i zamek jest otwarty, mogę włączyć bezpiecznik, ale selektor jest bardzo ciężki, ociera się, jakby trudno było przewijać, pamiętam, że z fabrycznym spustem Hk nie miałem tego problemu, Pointblank zmienił grupę selektora na aftermarket, kto zrobił to samo? i jaką grupę kupiłeś?

Aktualności
znalazłem problem z pomocą Pointblank, muszę zmienić selektor na Aftermarket

http://www.hkpro.com/forum/hk416-hk417-hq/155443-mr556-ambi-safety-mil-spec-trigger-hammer-difference.html

Czy wszystkie spusty kompatybilne z MR556/HK416 działają w 100% również z MR762/MR308/HK417? Niektórzy producenci mają różne modele dla .223 i .308 i zwykle te dla karabinów typu AR-10 są wyposażone w cięższy kurek (np. spust modułowy Timney AR-10: czy to zadziała z MR762?). Fabryczny spust w moim MR308 mógłby być gładszy, bardziej wyraźny i lżejszy (bardziej jak SSA-E). Ile można z nim zrobić za pomocą typowej regulacji spustu AR? Szukam rozwiązania spustu, które lepiej pasowałoby do roli DMR i nie chcę kompromitować niezawodności nawet przy twardych spłonkach.

Czy wszystkie spusty kompatybilne z MR556/HK416 działają w 100% również z MR762/MR308/HK417? Niektórzy producenci mają różne modele dla .223 i .308 i zwykle te do karabinów typu AR-10 są wyposażone w cięższy kurek (np. spust modułowy Timney AR-10: czy to działałoby z MR762?). Fabryczny spust w moim MR308 mógłby być gładszy, ostrzejszy i lżejszy (bardziej jak SSA-E). Ile można by z nim zrobić za pomocą typowej pracy przy spuście AR? Szukam rozwiązania spustu, które lepiej pasowałoby do roli DMR i nie chcę kompromitować niezawodności nawet przy twardych spłonkach.
Skontaktuj się z Billem Springfieldem i zobacz, co powie. Robi cuda ze standardowymi spustami jednostopniowymi.

61 - 80 of 299 Posts