HKPRO Forums banner

MKE AP5, AP5-P, AP5-M Recenzje i zdjęcia

9.6K views 25 replies 16 participants last post by  warhawc1911  
#1 · (Edited)
Zapraszam do wyrażania swoich żali lub przechwałek.

Chciałbym uzyskać dobrą recenzję i zdjęcia pokazujące problemy lub ich brak w wątku. Prezentacja aktualnych importowanych MKE MP5 Century. Abyśmy mogli zorientować się, co MKE produkuje obecnie. Funkcjonalność, dopasowanie i wykończenie.

ETA:
Bardziej interesuje mnie dokumentowanie jakości tego, co wypuszcza MKE. Proszę ludzi o udokumentowanie wszelkich problemów, jakie mieli z funkcjonalnością, dopasowaniem i wykończeniem.

Jednak nie tylko problemy. Jeśli otrzymałeś przykład, który działał w 100% po wyjęciu z pudełka ze wszystkimi rodzajami amunicji i bez okresu docierania. Udokumentujmy to również. Próba uzyskania informacji o kontroli jakości obecnych MKE MP5

Tak naprawdę nie proszę o wątek ze zdjęciami z błyskotkami. Pokazywanie indywidualnego stylu i personalizacji. Bardziej proszę o zdjęcia pokazujące wykończenie, spawy, tłoczenia, obróbkę itp.

AKTUALIZACJA 24.02.2023

Wygląda na to, że nie strzelając jeszcze, otrzymałem bardzo ładny egzemplarz. Spaw punktowy czopu jest tak czysty, jak widziałem. Wszystko wygląda prosto. Czysta obróbka, spawy i oznaczenia. Wykończenie jest dobre z kilkoma zadrapaniami, które nie wnikają w metal. Powiedziałbym, że gniazdo magazynka jest idealne, nowe magazynki MKE z oksydą wsuwają się płynnie z minimalnym, maleńkim ruchem od przodu do tyłu na dole magazynka po włożeniu. Otwór i komora są jak lustro. Skontaktuję się ponownie, gdy przejdę przez niego kilka rund.

Szczelina zamka AP5-P @ .016"

View attachment 368785
Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
Image

#2 ·
Jest już duży wątek ze zdjęciami/dyskusjami klonów

Mam AP5P ze wszystkimi dodatkami, które widać na ostatniej stronie tego wątku, jeden z najfajniejszych pistoletów w mojej kolekcji i zawsze zabieram go na strzelnicę
Na początku miałem kilka FTE, karmiłem go stałą dietą 124gr nato i teraz działa głównie 147gr z tłumikiem jak maszyna do szycia

#3 · (Edited)
Jest już duży wątek ze zdjęciami/dyskusją na temat klonów

Mam AP5P ze wszystkimi dodatkami, które widać na ostatniej stronie tego wątku, jeden z najfajniejszych pistoletów w mojej kolekcji i zawsze zabieram go na strzelnicę
Na początku miałem kilka FTE, karmiłem go stałą dietą 124gr nato i teraz działa głównie 147gr z tłumikiem jak maszyna do szycia
Tak,
Bardziej interesuje mnie dokumentowanie jakości tego, co wypuszcza MKE. Proszę ludzi o udokumentowanie wszelkich problemów, jakie mieli w zakresie działania, dopasowania i wykończenia.

Ale nie tylko problemy. Jeśli otrzymałeś przykład, który działał w 100% od razu po wyjęciu z pudełka ze wszystkimi rodzajami amunicji i bez okresu docierania. Udokumentujmy to również. Próba uzyskania wskaźnika kontroli jakości obecnych MP5 MKE

Tak naprawdę nie szukam wątku ze zdjęciami z błyskotkami. Pokazywanie indywidualnego stylu i personalizacji. Proszę raczej o zdjęcia pokazujące wykończenie, spawy, tłoczenia, obróbkę itp.

#4 ·
Mój AP5-P nie działał od razu po wyjęciu z pudełka. Również MKE nie jest do końca zgodne ze specyfikacją Hk. Kiedy włożyłem trzpień RCM #28, szczelina zamka zmniejszyła się z 0,016" do około 0,004", a po dodaniu rolki +8 prawie osiągnąłem 0,008". Musiałem kupić niemiecki trzpień #28 i z +8 mam około 0,013". Musiałem również kupić miedzianą sprężynę wyciągu Hk contract, aby pozbyć się problemów z wyciąganiem. Ale teraz działa w 100% i zjada wszystko, czym ją karmię, z tłumikiem i bez.

#7 ·
Zacząłem kupować MKE, kiedy po raz pierwszy pojawiły się w okolicach 2009-10 roku. Miałem/mam ich kilka i zawsze byłem w 100% zadowolony. Wykończenie z biegiem lat stało się ładniejsze, ale zawsze było trwałe, a podstawowa broń palna zawsze była taka sama pod względem spawów, celności, niezawodności i ogólnej konstrukcji. Uważam, że moje MKE są równe moim HK pod każdym względem, który ma dla mnie znaczenie.

#9 ·
Dlaczego znowu rozmawiamy o jakości MKE? Jest dobra, spasowanie i wykończenie są dobre i strzela bardzo ładnie. Naprawdę nie musimy do tego wracać co miesiąc. Przepraszam, jeśli moje komentarze są odpychające, ale naprawdę, kolejny wątek amatorskiego statystyka jest po prostu nudny i reprezentuje ciągłe (i wyimaginowane) poczucie niższości, którego nikt nie powinien mieć.

Kolejną częścią tego jest mit "wymień na części HK". Nie był promowany przez właścicieli MKE. I skąd wiesz, że części MKE nie działałyby równie dobrze?

W każdym razie jestem pewien, że ktoś myśli, że powinienem to po prostu pominąć, jeśli nie jestem zainteresowany i to właśnie zamierzam zrobić. Do zobaczenia w przyszłym tygodniu w następnym.

#10 ·
Ja h
Dlaczego znowu rozmawiamy o jakości MKE? Jest dobra, dopasowanie i wykończenie są dobre i strzela bardzo ładnie. Naprawdę nie musimy do tego wracać co miesiąc. Przepraszam, jeśli moje komentarze są odpychające, ale naprawdę, kolejny wątek amatorskiego statystyka jest po prostu nudny i reprezentuje ciągłe (i wyimaginowane) poczucie niższości, którego nikt nie powinien mieć.

Kolejną częścią tego jest mit "wymień na części HK". Nie był promowany przez właścicieli MKE. I skąd wiesz, że części MKE nie działałyby równie dobrze?

W każdym razie, jestem pewien, że ktoś myśli, że powinienem to po prostu pominąć, jeśli nie jestem zainteresowany i to właśnie zamierzam zrobić. Do zobaczenia w przyszłym tygodniu w następnym.
Zamówiłem MKE MP5 Clone. Ten wątek dał mi już dobre informacje na temat tego, czego mogę się spodziewać po przyszłych MKE MP5 Clone.

Dziękuję tym z was, którzy przyszli i podzielili się swoimi szczerymi informacjami. Wraz z rozwiązaniami, które znaleźliście. Jestem pewien, że posiadanie dużej próby danych dotyczących kontroli jakości od MKE będzie korzystne dla innych w przyszłości.

Jeszcze raz dziękuję i proszę o dalsze przekazywanie informacji.

#12 ·
Jak dotąd w 100% idealnie przy niecałych 500 sztukach Win i SAR 9mm 124 NATO. Doskonała celność, płynne działanie z magazynkami HK, MKE i KCI, doskonałe dopasowanie i wykończenie. Broń najwyższej jakości i całkowita okazja w cenie, jaką zapłaciłem. :cool: Z niecierpliwością czekam na wypróbowanie Gold Dot 124 JHP+Ps, które wkrótce będą moją standardową amunicją obronną najwyższej klasy i zasadniczo zapewnią mi umiarkowany poziom .357 Mag z 30+1. Następne będą odpowiedniki HST. Zarezerwuję czerwone taśmy HK dla JHP.

#14 ·
Gdyby temat nie pojawiał się 3 razy w tygodniu, zgodziłbym się, że nowy wątek ma sens... ale smutna rzeczywistość jest taka, że wątki z recenzjami MKE są liczne... i w rzeczywistości już udokumentowane... więc problemem nie jest to, że pytanie jest złe... problemem jest to, że prośba została już spełniona wielokrotnie, począwszy od szczegółowych recenzji po "miałem problem" i wszystko pomiędzy. Jak bardzo nienawidzę być typem "użyj funkcji wyszukiwania"... typem, którym zwykle gardzę... nie musisz nawet używać funkcji wyszukiwania na ten temat... wystarczy przewinąć w dół, a nawet w górę.

To pistolet za 1100 dolarów... w dzisiejszych czasach to około 3 tuzinów jaj. Kup go... jeśli ci się nie podoba... sprzedaj go dokładnie za to, co za niego zapłaciłeś. Po prostu nie warto się tym zbytnio przejmować.

#15 ·
Przyszło i dopasowanie i wykończenie było świetne. Następnie rozebrałem je, aby je wytrzeć i nasmarować. Robiąc to, zauważyłem, że suwadło było jakoś wygięte. Zakładam, że stało się to podczas procesu produkcyjnego, ponieważ potrzeba by było dużo siły, aby to wygiąć i nie złamać. Skontaktowałem się z Century i wysyłają mi nowe. Jeszcze go nie otrzymałem, ale zakładam, że wszystko będzie dobrze, jak tylko to zrobię. Jak dotąd jestem zadowolony z zakupu.

#17 · (Edited)
Od 3-4-23 przy 330 wystrzelonych nabojach.

Przetestowałem ją dzisiaj z 240 nabojami. 160 nabojów 124gr Sellier & Bellot i 50 nabojów 115gr Norma. Następnie, aby sprawdzić działanie pocisku typu hollow point, 30 nabojów 150gr Federal HST. BEZBŁĘDNIE wystrzelono 239 nabojów. Ostatni nabój w magazynku i ostatni nabój dnia nie załadował się. Federal HST 150gr. Upuszczanie magazynka i zablokowanie uchwytu przeładowania w tylnej pozycji. Wypadnięcie naboju z gniazda magazynka. Ponowne włożenie go do magazynka i naciśnięcie zwalniacza zamka, a nabój został płynnie podany.

Tylko przypuszczenie dotyczące problemu z ostatnim nabojem. Uważam jednak, że kombinacja zmniejszonego napięcia sprężyny jako ostatniego naboju w magazynku i nieco duży hollow point spowodowały awarię. Łącząc to, w co również wierzę, że pociski 150gr HST są po słabszej stronie. Dla kontroli w mikropistoletach. Spowodowało to, że zamek nie cofnął się wystarczająco daleko, aby uzyskać pełny pęd przed wyjęciem ostatniego naboju.

Krótko mówiąc, wierzę, że będzie niezawodnie podawać mocniejsze hollow pointy, a magazynki mogą skorzystać z mocniejszej sprężyny. Wszystkie magazynki były fabryczne MKE.

ETA:
Wygląda na to, że moje przypuszczenia dotyczące awarii ostatniego naboju są prawdopodobnie błędne. Znalazłem to w innym poście z archiwum forum.

"Dodam również coś wartościowego do tego wątku, mówiąc, że mój MKE Z5RS również zrobi to na ostatnim naboju niektórych płaskich nosów 147, 158 i 165, a także niektórych nabojów z okrągłym nosem. Chociaż początkowo myślałem, że może to być związane z magazynkiem, użyłem dowolnej liczby kombinacji oryginalnych magazynków HK, magazynków KCI, magazynków MKE, sprężyn wolff XP itp. i nigdy w pełni nie rozwiązałem problemu."

Zauważ, że wydaje się to być problemem specyficznym dla ostatniego naboju. To prowadzi mnie do przekonania, że ma to coś wspólnego z podajnikiem i konkretną amunicją. Można to zatem złagodzić, ładując do magazynka jako pierwszy znany niezawodny nabój do podawania ostatniego naboju.

Podsumowując, to był wspaniały dzień. Doskonała celność strzelania w formie pistoletu bez podpórki lub paska na 20 jardach. Opierając nadgarstek o podbródek, byłem w stanie uzyskać 30 nabojów w grupach 4" z centralną masą dużej, postrzępionej dziury w tej odległości. Mogę sobie tylko wyobrazić, co można osiągnąć z kolbą.

Przed strzelaniem dokładnie wyczyszczone i nasmarowane w pełni syntetycznym smarem Militech. We wszystkich punktach tarcia od rolek wewnątrz głowicy do szyn nośnych. Potem wystrzel z tego ****.

Po 240 nabojach. Mówienie o sranie tam, gdzie jesz.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Mężczyźni, te komory i otwory są niesamowicie piękne.

Image

Image

Attachments

#26 ·
Od 3-4-23 przy 330 wystrzelonych nabojach.

Odpaliłem ją dzisiaj z 240 nabojami. 160 nabojów 124gr Sellier & Bellot i 50 nabojów 115gr Norma. Następnie, aby sprawdzić działanie hollow point, 30 nabojów 150gr Federal HST. BEZBŁĘDNIE wystrzelono 239 nabojów. Ostatni nabój w magazynku i ostatni nabój dnia nie załadował się. Federal HST 150gr. Upuszczanie magazynka i zablokowanie uchwytu przeładowania do tyłu. Upuszczenie naboju z magazynka. Włożenie go ponownie do magazynka i uderzenie w zwalniacz zamka, a nabój został płynnie podany.

Tylko przypuszczenie dotyczące problemu z ostatnim nabojem. Wierzę jednak, że kombinacja zmniejszonego napięcia sprężyny jako ostatniego naboju w magazynku i nieco duży hollow point spowodowały awarię. Łącząc to, w co również wierzę, że 150gr HST są po słabszej stronie. Dla kontroli w mikro pistoletach. Spowodowało to, że zamek nie cofnął się wystarczająco daleko, aby uzyskać pełny pęd przed wyjęciem ostatniego naboju.

Krótko mówiąc, wierzę, że będzie niezawodnie podawać mocniejsze hollow pointy, a magazynki mogą skorzystać z mocniejszej sprężyny. Wszystkie magazynki były Factory MKE.

ETA:
Wygląda na to, że moje przypuszczenie dotyczące awarii ostatniego naboju jest prawdopodobnie nieprawidłowe. Znalazłem to w zarchiwizowanym poście na innym forum.

"Właściwie dodam również coś wartościowego do tego wątku, mówiąc, że mój MKE Z5RS również to zrobi na ostatnim naboju niektórych płaskich nosów 147, 158 i 165, a także niektórych nabojów z okrągłym nosem. Chociaż początkowo myślałem, że może to być związane z magazynkiem, użyłem dowolnej liczby kombinacji oryginalnych magazynków HK, magazynków KCI, magazynków MKE, sprężyn wolff XP itp. i nigdy w pełni nie rozwiązałem problemu."

Zauważ, że wydaje się to być problem specyficznym dla ostatniego naboju. To skłania mnie do przekonania, że ma to coś wspólnego z podajnikiem i konkretną amunicją. Można to więc złagodzić, ładując najpierw do magazynka znaną, niezawodną amunicję do ostatniego naboju.

Podsumowując, to był wspaniały dzień. Doskonała celność strzelania w formie pistoletu bez podpórki lub paska na 20 jardach. Opierając nadgarstek o podbródek, byłem w stanie uzyskać 30 nabojów w 4-calowych grupach ze środkową masą dużego, postrzępionego otworu w tej odległości. Mogę sobie tylko wyobrazić, co można osiągnąć z kolbą.

Przed strzelaniem dokładnie wyczyszczony i nasmarowany w pełni syntetycznym smarem Militech. We wszystkich punktach tarcia od rolek wewnątrz głowicy do szyn nośnych. Potem wystrzel z tego ****.

Po 240 nabojach. Mów o ****aniu tam, gdzie jesz.

View attachment 368718

View attachment 367428
View attachment 367430
View attachment 367433
View attachment 367432
View attachment 367431

View attachment 367429

Człowieku, te rowki komory i otwór są niesamowicie piękne.

View attachment 368171

View attachment 367448
Mp5 się brudzi.... mp5 wciąż działa brudne 😎

#19 ·
Ci z was, którzy mają ap5-p uruchomione w trybie stłumionym, czy pierwszy element blokujący fabryczny ma 100 czy 120 stopni? Czy zamieniliście go na inny, aby działał w trybie stłumionym przez większość czasu?
Chcesz większego oporu, aby spowolnić działanie i zmniejszyć zużycie. Powinieneś więc spróbować 80 w trybie stłumionym. Jeśli twoja broń będzie działać niezawodnie na 80 z amunicją, której używasz. To przedłuża żywotność części.

#21 ·
Kupiłem to od Atlantic Firearms po strzelaniu z AP5-M mojego brata. Wiem, że może być różnie, więc oto co mam.

Po zbadaniu w FFL zaakceptowałem i wróciłem do domu. Wyczyściłem lufę wężem i wystrzeliłem około 10 nabojów. Brak usterek, więc rozłożyłem i wyczyściłem i zrobiłem te zdjęcia.

Image

Image

Nity.
Image

Image

Wygląda prosto..
Image

Image

Image

Image

#25 · (Edited)
Otrzymałem AP5, który został zamówiony przez Gun Prime. Został wysłany ze Sport South w Luizjanie. Wydaje się, że to kolejny dobry przykład od MKE.

Wszystko wygląda prosto z ładnymi spawami. Ten miał masłową, płynną akcję prosto z pudełka. Ten magazynek ma nieco większy ruch od przodu do tyłu niż AP5-P, który otrzymałem. Dolna część tego również ma wybity wgniecenie w metalowej płycie z przodu ramy chwytu. Tam, gdzie zespół spustu przylega do przodu. AP5-P tego nie ma.

Szczelina zamka mierzy 0,016"
Co dziwne, rowki wydają się szersze w AP5 niż w AP5-P, który otrzymałem.

Zdam relację z działania, gdy tylko będę miał okazję trochę ją przetestować.