HKPRO Forums banner
401 - 420 of 1,429 Posts
Powiedziałem to raz, powiem to jeszcze raz. MR556A4 jest dla mnie nie do przyjęcia, dopóki nie dadzą nam odpowiednich chromowanych luf Hk416. Wolałbym wydać 3900 dolarów na Geissele MRGG lub Mod 1, więcej karabinów Daniel Defense itp. Lubię Jamesa Reevesa, ale połknął ich propagandę jak pelikan. Uważam, że twierdzenia dotyczące żywotności luf są bzdurą, chyba że azotowali lufy. Będę cierpliwie czekał na górną część IWI Arad i zapomnę o HK (chyba że wyślą nam pistolety UMP 9).

Poza tym Sig USA ssie. Uwielbiam moje szwajcarskie Sig 55x.
Wszyscy wciąż rzucają tą kwotą 3900 dolarów sugerowanej ceny detalicznej, jakby karabin miał naprawdę tyle kosztować. Opierając się na sugerowanej cenie detalicznej A1 i fakcie, że można je było regularnie kupić za 2800 dolarów (ostatnio 2500 dolarów), odważyłbym się zgadnąć, że A4 będą kosztować 3-3,2 tys. dolarów, gdy kurz opadnie.

Wszyscy rzucają tą kwotą 3900 dolarów sugerowanej ceny detalicznej, jakby karabin miał naprawdę tyle kosztować. Opierając się na sugerowanej cenie detalicznej A1 i fakcie, że można je było regularnie kupić za 2800 dolarów (ostatnio 2500 dolarów), odważyłbym się zgadnąć, że A4 będą kosztować 3-3,2 tys. dolarów, gdy kurz opadnie
Wygląda na to, że ludzie skupiają się na sugerowanej cenie detalicznej i całkowicie zapominają, że broń zawsze kończy się sprzedażą za znacznie mniej, przynajmniej gdy kurz opadnie, a początkowe szaleństwo związane z cenami premierowymi ustaje.

James Reeves wspomniał w swoim filmie o amerykańskiej produkcji cywilnego MP7, ale nie uważam tego za wiarygodne źródło w tej sprawie. Powiedziałbym, że na tym etapie to spekulacje.
Powinien zapytać swojego dobrego przyjaciela Hansa. 😵‍💫

Myślę, że @HKPRO powiedział nie kilka stron wcześniej.
RAL nie wchodzi w grę. Niemcy odchodzą od niego również w anodowaniu dla serii 416 na rzecz koloru „Sand” Cerakote używanego w serii G95.

Ale kto zamawia wiele jednostek w dużej ilości, ten decyduje o kolorze.

Mówiłem to raz, powiem jeszcze raz. MR556A4 jest dla mnie nie do przyjęcia, dopóki nie dadzą nam odpowiednich luf Hk416 z chromowaną powłoką. Wolałbym wydać 3900 dolarów na Geissele MRGG lub Mod 1, więcej karabinów Daniel Defense itp. Lubię Jamesa Reevesa, ale połknął ich propagandę jak pelikan. Uważam, że twierdzenia dotyczące żywotności luf są bzdurą, chyba że azotowali lufy. Będę cierpliwie czekał na górną część IWI Arad i zapomnę o HK (chyba że wyślą nam pistolety UMP 9).

Poza tym Sig USA ssie. Uwielbiam moje szwajcarskie Sig 55x.
Dlaczego miałbyś ignorować HK, skoro możesz otrzymać darmową wymianę luf na całe życie?

Wygląda na to, że obcinasz sobie nos, żeby zaszkodzić swojej twarzy.

Tak, to by było. Półautomatyczne FN SCAR 16S i 17S są również bronią wojenną w Niemczech.

Ale nie o to chodzi. Nikt nie potwierdził, że jakikolwiek cywilny MP7/SP7 zostanie wyprodukowany w USA, czy ktoś to zrobił?
Z wniosku o znak towarowy SP7, faktu, że James Reeves wspomniał o tym w swoim filmie i od pewnych innych osób, które są zorientowane, istnieje duża możliwość. Ale to wszystko jest w pewnym stopniu spekulacją.

Jednak Niemcy, nie zapominajmy, że ten wątek dotyczy niesamowitości wreszcie dostania niesamowitego MR556, który w 80% jest HK416A7!

401 - 420 of 1,429 Posts