HKPRO Forums banner
461 - 480 of 1,429 Posts
To nie jest prawda.

To trzy z... ilu?

A spadochroniarze to nie siły specjalne.

Cóż, SAS również używał SA80 w pewnym momencie...

Nawet z lufami o lekkim profilu, które są dostępne dla tych podmiotów wojskowych i organów ścigania, które o nie wnioskują?
Nie sądzę.
to nonsens, po prostu dlatego, że w ogóle nie masz żadnych dowodów, tak, początkowo mcx z 2018 roku miał problemy jak każdy karabin pierwszej generacji, pierwsza generacja 416 była koszmarem.

Tutaj i we Francji mamy normalnych spadochroniarzy, którzy używają standardowego karabinu (arx we Włoszech i 416 we Francji), a następnie mamy spadochroniarzy SF, takich jak folgore lub batalion san marco, są oni uważani za siły specjalne i mogą wybierać, co chcą.

tylko trzy? są najlepszymi SF na świecie i wraz z neavy seals obaj używają mcx, co nie oznacza, że używają mcx za każdym razem, ale jak 416 jest uznawany za bardzo niezawodną i trwałą platformę

Nie rozumiem, dlaczego poważny entuzjasta miałby tak bronić rażącej brakującej cechy, jaką jest chromowany otwór. Frustracja wydaje się błędnie skierowana.
Nie bronię tego. Ja również wolałbym chromowaną lufę. Mówię, że frustracja została wyrażona, HK USA usłyszało to w tym wątku i wyjaśnili, dlaczego nie chromują lufy.

To, co mówię, co wydajesz się mylić z obroną decyzji, to fakt, że zostało to omówione więcej niż wystarczająco i że są inne rzeczy do omówienia, które są zakopywane przez ludzi takich jak ty, którzy czują potrzebę ponownego poruszania tego tematu.

Prosty eksperyment myślowy: gdyby lufa była chromowana, czy fani HK narzekaliby na rzekomą wielką utratę celności, jaką to powoduje. I czy ktoś pytałby o opcję z niepowlekaną lufą?
Jak powiedziałem, brak oryginalnych przemyśleń na ten temat, to również zostało omówione. Przeczytaj cały wątek.

Jeśli chodzi o niektóre elementy (choć daleki jestem od eksperta), MR556A4 używa wzoru gniazda magazynka HK416A5/A7/A8. Zostało to zażądane wraz z 416A5, a następnie, aby umożliwić użycie czegoś więcej niż tylko metalowych magazynków USGI/STANAG. I oczywiście ma to sens w przypadku MRA4.

Ponadto, o ile nie zaimportowałeś ich na własny koszt do Ameryki Północnej (na pewno do USA), HK USA nigdy nie oferowało HKey. Była to albo szyna quad, albo, ostatnio, osłona dłoni MLok w A1. Nowsza osłona dłoni MLok jest wzorowana na europejskich osłonach dłoni HK416 MLok (które również zostały niedawno wydane dla MR223s kilka tygodni temu, przynajmniej w dużej ilości). Jedyną dużą różnicą jest to, że wersja amerykańska (jak dotąd) zachowała śrubę poprzeczną, zamiast nowszego zatrzasku QD.

Teraz, mimo że jest już prawdopodobnie za późno (na razie), chciałbym zobaczyć, jak MR762 zostanie zmodernizowany za pomocą nowego dolnego, który akceptowałby magazynki SR-25/AR-10, tak jak to jest wdrażane jako opcja w MR308A4/A5/A6. Karabin snajperski G210 (oparty na MR308A6) używa wersji magazynków AR-10 firmy HK. Uczciwie mówiąc, karabiny Euro MR A4/A5/A6 nie są jeszcze w sprzedaży komercyjnej w Europie ani na arenie międzynarodowej - jedyne, które zostały sprzedane, to G210 dla niemieckiej armii KSK i wojsk granicznych (i chociaż przetarg został wygrany przez HK kilka miesięcy temu, wątpię, aby faktycznie dostarczyli lub wydali je do tej pory).

Jedyna duża różnica polega na tym, że wersja amerykańska (jak dotąd) zachowała śrubę poprzeczną, zamiast nowszego zatrzasku QD.

Teraz, mimo że jest już prawdopodobnie za późno (na razie), żeby to się stało, chciałbym zobaczyć, jak MR762 zostaje zmodernizowany o nowy lower, który akceptowałby magazynki SR-25/AR-10, tak jak jest to wdrażane jako opcja w MR308A4/A5/A6. Karabin snajperski G210 (oparty na MR308A6) używa wersji magazynków AR-10 firmy HK. Uczciwie mówiąc, karabiny Euro MR A4/A5/A6 nie są jeszcze w sprzedaży komercyjnej w Europie ani na arenie międzynarodowej - jedyne, które zostały sprzedane, to G210 dla niemieckiego wojska KSK i wojsk granicznych (i chociaż przetarg został wygrany przez HK kilka miesięcy temu, wątpię, żeby faktycznie dostarczyli lub wydali jakieś do tej pory).
@HK CS1 co z tych dwóch rzeczy?

Po obejrzeniu dogłębnego filmu Dereka jestem bardzo zadowolony z tego karabinu. Pokrętło na regulowanym bloku gazowym jest radełkowane, aby ułatwić chwyt, a także mały otwór, aby ewentualnie włożyć narzędzie, które pomoże w obrocie.
Zastanawiam się, czy będą one kompatybilne ze starszą generacją i sprzedawane osobno? Chciałbym wiedzieć, co to za biała farba, abym mógł wypełnić kolorem moje nikczemne bloki ramion.

Oburęczny uchwyt przeładowania, który wydaje się być w stylu francuskiego hk416-F, zaskoczył mnie. Naprawdę spodziewałem się, że amerykański producent wycofa to z otwartego rynku. Bardzo się cieszę, że to ma.

Uwielbiam profil karabinu pełnowymiarowego. Jeśli może utrzymać gwarancję dokładności i być lekki, to wygrana. Mocno pracowałem nad moim kodem daty mr556A1 CC i nigdy nie sprawiał mi problemów z tłumikiem na końcu. Spodziewam się tego samego z nowym.

Osłona dłoni, świetny wybór projektu dla nowoczesnego rynku i akcesoriów. (Światła, uchwyty, stopery do rąk itp.) i ten stalowy QD zamontowany w podobnym miejscu jak geissele dla zawiesi. Chefs kiss.

Urządzenie wylotowe 🤷 Zamierzam zrobić własną rzecz, aby je stłumić.

Dźwignie bezpieczeństwa w stylu G95, nic do powiedzenia, ale znowu zaskoczone, nie spodziewałem się tego. Kolejna wygrana. Duży czas.

Mogę mieć pewne poważne zastrzeżenia do kilku rzeczy, ale nadal uwielbiam tę platformę, a HK produkuje świetne produkty. Z niecierpliwością czekam na dodanie tego do mojej kolekcji i zobaczenie, czy uda mi się osiągnąć 10 000 rund, zanim umrę lol 😂

To samo. Po bliższym przyjrzeniu się, naprawdę dodali wiele funkcji. Nie podobał mi się MR556A1, ponieważ chociaż rozumiemy, że płacimy premię za HK, to naprawdę był przestarzały.

Z A4 naprawdę go zmodernizowali, dodając szczegóły. Osobiście nie obchodzi mnie chromowanie, zależy mi na funkcjach ambi, kompatybilności z magazynkami, tym jak dobre są w dotyku elementy sterujące itp. Zależy mi na żywotności karabinu. Jeśli sam HK, z ust konia, mówi, że lufy strzelają 1 MOA do co najmniej 12 tys. strzałów, kogo to tak naprawdę obchodzi? Och, zamierzają wymienić lufę za darmo? O czym my tu mówimy? Nie zdziwiłbym się, gdyby te lufy strzelały do 20 tys. z użyteczną celnością.

Czuję, że ludzie, którzy narzekają na chromowanie, po prostu świadomie ignorują fakt, że sam HK stoi za trwałością lufy. Biorąc pod uwagę roszczenia dotyczące trwałości, czy ludzie NAPRAWDĘ martwią się o trwałość? Nie rozumiem sensu.

Kupię pistolet 11-calowy, jak tylko trafią na półki.

I chociaż poruszyłem ten temat, to nie sądzę, żebyśmy zobaczyli MR762, który będzie używał magazynków AR-10. Byłoby fajnie, ale czy jest na to zapotrzebowanie? HK zrobiło to jako opcję dla MR308A4/5/6, ale poza G210, żadne nie zostały jeszcze sprzedane. Uważam również, że magazynek HK .308 PMag mógł mieć swój początek w HK231, będącym w fazie rozwoju, ale jeszcze nie zapowiedzianym .308/7.62mm NATO starszym bracie HK433. I żadne HK417 nie zostały sprzedane ani zapowiedziane z tym nowszym wzorem magazynka.

A także, sprawiedliwie, standaryzacja magazynków do karabinów .308 to wciąż dziki zachód, nawet przy dążeniu do standardu SR-25. Na przykład FN SCAR używa magazynków FN FAL, które zostały zmienione na proste zamiast rock and lock, i używa zwalniacza magazynka AR-15/AR-10 ambi zamiast tylnego zwalniacza łopatkowego. A magazynki HK417/MR308/MR762/G28 to w zasadzie duże magazynki G36 zmodyfikowane do używania zwalniaczy magazynków typu AR.

Chwyt to jedyna rzecz, której nie mogłem ustalić. Nie jestem pewien, co do pozostawienia go. To coś w rodzaju wspaniałej obrony połączonej z nowym, adaptacyjnym chwytem hk w g95.

Chciałbym również zobaczyć przyrządy celownicze buis. Jestem w pewnym sensie fudd, jeśli chodzi o przyrządy celownicze buis.

461 - 480 of 1,429 Posts