Nie było mnie tu od dłuższego czasu, więc przepraszam, jeśli wszyscy już to wiecie, ale potwierdziłem dziś na AUSA, że MR556A4 zostanie ogłoszony w przyszłym miesiącu jako jeden z trzech nowych HK.
HK nie chce wprowadzać HKey do USA ze względu na MLOKCzy HKey jest skończone? A może HK po prostu zapewnia najpopularniejszą opcję (ale obie są dostępne)?
to nonsens, po prostu dlatego, że w ogóle nie masz żadnych dowodów, tak, początkowo mcx z 2018 roku miał problemy jak każdy karabin pierwszej generacji, pierwsza generacja 416 była koszmarem.To nie jest prawda.
To trzy z... ilu?
A spadochroniarze to nie siły specjalne.
Cóż, SAS również używał SA80 w pewnym momencie...
Nawet z lufami o lekkim profilu, które są dostępne dla tych podmiotów wojskowych i organów ścigania, które o nie wnioskują?
Nie sądzę.
Dlaczego tak jest?Ważył 7,3 funta w porównaniu do 9 funtów w filmie Jamesa.
Powinienem był jaśniej powiedzieć. Bardziej mówiłem o Niemczech, ponieważ mają/reklamują nowsze szyny MLOK na 416 i 433.HK nie chce sprowadzać HKey do USA z powodu MLOK
DziękujęZgadza się, każdy magazynek AR15 powinien działać, w tym starsze P-Magi.
Nie bronię tego. Ja również wolałbym chromowaną lufę. Mówię, że frustracja została wyrażona, HK USA usłyszało to w tym wątku i wyjaśnili, dlaczego nie chromują lufy.Nie rozumiem, dlaczego poważny entuzjasta miałby tak bronić rażącej brakującej cechy, jaką jest chromowany otwór. Frustracja wydaje się błędnie skierowana.
Jak powiedziałem, brak oryginalnych przemyśleń na ten temat, to również zostało omówione. Przeczytaj cały wątek.Prosty eksperyment myślowy: gdyby lufa była chromowana, czy fani HK narzekaliby na rzekomą wielką utratę celności, jaką to powoduje. I czy ktoś pytałby o opcję z niepowlekaną lufą?
A HKEY jest praktycznie martwy. To nie jest złe, ale MLOK jest standardem w przyszłości.HK nie chce sprowadzać HKey do USA z powodu MLOK
Moim zdaniem to amunicja, Eotech i pasek.Dlaczego tak jest?
To nieprawda. Mój MR, kupiony prawdopodobnie jakieś 8 lat temu, był wyposażony w osłonę dłoni HKey (9", jak sądzę). W końcu sprzedałem to coś za grosze. Wyglądało głupio.HK USA nigdy nie oferowało HKey. Była to albo quadrail, albo, ostatnio, osłona dłoni MLok w A1.
@HK CS1 co z tych dwóch rzeczy?Jedyna duża różnica polega na tym, że wersja amerykańska (jak dotąd) zachowała śrubę poprzeczną, zamiast nowszego zatrzasku QD.
Teraz, mimo że jest już prawdopodobnie za późno (na razie), żeby to się stało, chciałbym zobaczyć, jak MR762 zostaje zmodernizowany o nowy lower, który akceptowałby magazynki SR-25/AR-10, tak jak jest to wdrażane jako opcja w MR308A4/A5/A6. Karabin snajperski G210 (oparty na MR308A6) używa wersji magazynków AR-10 firmy HK. Uczciwie mówiąc, karabiny Euro MR A4/A5/A6 nie są jeszcze w sprzedaży komercyjnej w Europie ani na arenie międzynarodowej - jedyne, które zostały sprzedane, to G210 dla niemieckiego wojska KSK i wojsk granicznych (i chociaż przetarg został wygrany przez HK kilka miesięcy temu, wątpię, żeby faktycznie dostarczyli lub wydali jakieś do tej pory).