HKPRO Forums banner
441 - 460 of 1,429 Posts
Jaki KARABIN SŁUŻBOWY został przyjęty przez szanowaną armię w ciągu ostatnich 20 lat bez chromowanego przewodu lufy?

Jasne, mogę wymienić kilka, które były zaskakująco niedawne, Serbowie ze swoją serią M64/M70, RK62, SG 550, HK roller guns... wszystkie błędy w mojej opinii, nawet jeśli są to karabiny wysokiej jakości. I wszystkie projekty z XX wieku.

Jakkolwiek chcesz to nazwać, karabin służbowy/karabin szturmowy/karabin uniwersalny ma chromowany przewód lufy - kropka. Bez wymówek. Z pewnością nie za ponad 3500 dolarów.

Nie wspominając o tym, że oczywiście każdy, kto kupuje A4, chce dziedzictwa i designu 416: a HK 416 ma chromowane przewody luf.
Ile razy trzeba to poruszać, omawiać i narzekać? Decyzja HK USA jest jaka jest, idź dalej. Jest wiele innych aspektów MR556A4 i MR762A4 do omówienia i to właśnie ludzie próbują tu robić. Pomocne byłoby, gdybyśmy nie musieli przerywać rozmowy przez osoby, które czują potrzebę wyrażania tutaj swojego niezadowolenia z powodu pominięcia chromowanych luf. Nikt z was nie stawia punktów ani nie przedstawia oryginalnych pomysłów, które nie zostały omówione w tym wątku do znudzenia.

Image

Zablokuj wątek w tym momencie.
Nie ma sensu karać tych, którzy faktycznie są tutaj, aby rozmawiać o innych aspektach karabinu. Kierujemy również całą rozmowę na ten temat tutaj, abyśmy nie skończyli z 1000 wątkami na temat tego samego karabinu/ogłoszenia.

Poza chromowaną lufą, jaka jest różnica między MR556A4 a HK416A5?
Największa różnica między MR556A4 a HK416A5 (pomijając jeden punkt, który został już omówiony do znudzenia) polega na tym, że MR556A4 używa bezpiecznika 45 stopni, który został wprowadzony w modelach HK416A7/A8, które razem stanowią podstawę dla niemieckiej rodziny karabinów G95. MR556A4 używa nawet dźwigni selektora typu KSK G95K, jak zauważono kilka stron wcześniej.

Ile razy trzeba to poruszać, omawiać i narzekać? Decyzja HK USA jest jaka jest, idź dalej. Jest wiele innych aspektów MR556A4 i MR762A4 do omówienia i to właśnie ludzie próbują tu robić. Pomocne byłoby, gdybyśmy nie przerywali rozmowy przez osoby, które czują potrzebę wyrażania tutaj swojego niezadowolenia z pominięcia luf chromowanych. Nikt z was nie przedstawia argumentów ani oryginalnych pomysłów, które nie zostały omówione w tym wątku do znudzenia.
Dyskusję o A4 prowadzę w wątku dyskusyjnym A4.

MR556A4 istnieje tylko dzięki klientom takim jak ja, którzy "biją martwego konia" przestarzałego MR, który jest słabo wyposażony. Firmy inwestują i ulepszają produkty, gdy klienci tego wymagają. A4 to krok we właściwym kierunku, ale wymaga dalszych zmian, przede wszystkim odpowiedniego chromowanego przewodu lufy. Żądanie ignorowania tego jest śmieszne.

Nie zostało to zignorowane, zostało to potwierdzone, a ich rozumowanie zostało przedstawione wcześniej w tym wątku. 🤷‍♂️
Udostępniam swój pogląd, że ich rozumowanie jest dość nonsensowne. Brzytwa Ockhama: lufy A4 nie są chromowane w celu obniżenia kosztów i zwiększenia zysków.

MR556A4 istnieje tylko dzięki klientom takim jak ja, którzy "biją martwego konia" przestarzałego MR, który ma słabe cechy.
Nie pochlebiaj sobie. To nie miało nic wspólnego z tobą.

Firmy inwestują i ulepszają produkty, gdy klienci tego wymagają.
Nie, firmy inwestują i ulepszają produkty, aby zwiększyć przychody i generować zyski.

Żądanie zignorowania tego jest śmieszne.
To śmieszne, że każda osoba niezadowolona z decyzji HK USA wyraża tutaj swoją frustrację. Nie oferujesz żadnych nowych pomysłów ani oryginalnych przemyśleń, które nie zostały jeszcze udostępnione w tym wątku. Gdybyś poświęcił czas na przeczytanie go w całości, zobaczyłbyś, że HK USA nie ignoruje opinii, uczestniczyło w dyskusji i wyjaśniło uzasadnienie swojej decyzji. To się nie zmieni, mimo że rozumieją, że nie tego chce wielu z nas. Żadna ilość postów od ludzi takich jak ty, którzy czują się zmuszeni do wyrażania oburzenia i opinii, tego nie zmieni. Istnieją inne aspekty karabinów i aktualizacji, które każdy chciałby omówić bez skargi na chromowaną lufę co kilka postów.

Dzielę się moim poglądem, że ich rozumowanie jest dość nonsensowne. Brzytwa Ockhama: lufy A4 nie są chromowane, aby obniżyć koszty i zwiększyć zyski.
Nonsens dla ciebie. Mają swoje powody, jeśli ci się nie podoba, nie kupuj karabinu. I tak sprzedadzą ich mnóstwo.

Czy ktoś ustalił, czy magazynki będą kompatybilne z PMAG gen 2?

Czy ktoś dowiedział się, czy magazynki będą kompatybilne z pmag?
A5 i późniejsze 416, wraz z MR223A3 i późniejszymi, są kompatybilne z P-magami. Jeśli spojrzysz na kątowy gniazdo magazynka w MR556 A4 w przeciwieństwie do prostego gniazda magazynka w MR557 A1, ma to na celu pomieścić szerszą gamę magazynków. Zatem odpowiedź na twoje pytanie brzmi Tak.

A5 i późniejsze 416, wraz z MR223A3 i późniejszymi, są kompatybilne z P-mags. Jeśli spojrzysz na skośne gniazdo magazynka w MR556 A4 w przeciwieństwie do prostego gniazda magazynka w MR557 A1, ma to na celu pomieścić szerszy zakres magazynków. Zatem odpowiedź na twoje pytanie brzmi Tak.
Przepraszam, edytowałem moje pytanie po tym, jak zacząłeś odpowiadać. Dziękuję za szybką odpowiedź! Słyszałem, jak inni wspominają, że ich pmagi gen 2 działają na mr556. Czy dobrze cię rozumiem, że nowo zaprojektowane gniazdo magazynka A4 powinno być kompatybilne z gen 2?

Nie pochlebiaj sobie. To nie miało nic wspólnego z tobą.

Nie, firmy inwestują i ulepszają produkty, aby zwiększyć przychody i generować zyski.

To śmieszne, że każda osoba niezadowolona z decyzji HK USA wyraża tutaj swoją frustrację. Nie oferujesz żadnych nowych pomysłów ani oryginalnych przemyśleń, które nie zostały już udostępnione w tym wątku. Gdybyś poświęcił czas na przeczytanie go w całości, zobaczyłbyś, że HK USA nie ignoruje opinii, uczestniczyło w dyskusji i wyjaśniło uzasadnienie swojej decyzji. To się nie zmieni, mimo że rozumieją, że nie tego wielu z nas chce. Żadna ilość postów od ludzi takich jak ty, którzy czują się zmuszeni do wyrażania oburzenia i opinii, tego nie zmieni. Istnieją inne aspekty karabinów i aktualizacji, które każdy chciałby omówić bez skargi na chromowaną lufę co kilka postów.

Nonsens dla ciebie. Mają swoje powody, jeśli ci się nie podoba, nie kupuj karabinu. I tak sprzedadzą ich mnóstwo.
To miało wszystko wspólnego ze mną i klientami takimi jak ja, którzy mówili, że seria MR potrzebuje odświeżenia. MR A4 to nie projekt z pasji, to próba zwiększenia zysków tak... poprzez danie klientom tego, czego domagają się od lat. Nie rozumiem, dlaczego poważny entuzjasta miałby tak bronić rażącej brakującej cechy, jaką jest chromowany otwór. Frustracja wydaje się błędnie skierowana.

Prosty eksperyment myślowy: gdyby lufa była chromowana, czy fani HK narzekaliby na rzekomą wielką utratę celności, jaką to powoduje. I czy ktoś prosiłby o opcję z niepowlekaną lufą?

I tutaj odnosi się to do "Dożywotniej gwarancji"....nie podoba mi się lufa po 12 tysiącach strzałów...wymień. Czego tu nie lubić? Spróbuj....jeśli ci się nie spodoba....sprzedaj to. Kupię to.

Przepraszam, edytowałem moje pytanie po tym, jak zacząłeś odpowiadać. Dziękuję za szybką odpowiedź! Słyszałem, jak inni wspominają, że ich pmagi gen 2 działają na mr556. Czy dobrze rozumiem, że nowo zaprojektowany gniazdo magazynka A4 powinno być kompatybilne z gen 2?
Zgadza się, każdy magazynek AR15 powinien działać, w tym starsze P-Magi.

441 - 460 of 1,429 Posts