Jakiej amunicji używałeś w tym czasie?Wow, to do bani. Zastanawiam się, czy szyna pękła najpierw, co spowodowało uderzenie w wylot lufy, czy na odwrót?
To byłoby z powodu nieoryginalnego "kompensatora" i nie jesteś pierwszą osobą, która miała pękniętą/złamaną ramę z tego powodu. HK nie produkuje kompensatora do P30, a ten konkretny model mocuje się do części pistoletu, która została zaprojektowana tak, aby się zginać, aby zmniejszyć naprężenia na ramie.
Nie mam tego elementu, więc nie mogę być pewien, ale czy to prawda, że obie strony również zaciskają się w rowkach na zamku, więc nie jeździ tylko na picatinny? Edytować. Chciałem powiedzieć rowki na ramie.Jeździ w jednym miejscu picatinny i zawsze mocno się blokuje, bez ruchu. Rozbieram wszystko w tej chwili i szukałem powodu.
HK Parts nie jest powiązane z Heckler & Koch i sprzedają sporo aftermarketowego badziewia pod własną marką.Kupiłem go i mój Gen 2 comp, od HK parts, specjalnie dla P30
Nie, nie zrobili żadnego dla żadnego ze swoich pistoletów od czasu, gdy USP Match było czymś.Czy to fabryczny HK comp wyprodukowany przez nich dla tej broni palnej? Nie wiedziałem, że zrobili jeden dla P30.
Jest dla P30, mają jeszcze jeden dla P30LCzy to fabryczny kompensator HK wykonany przez nich do tej broni palnej? Nie wiedziałem, że zrobili jeden dla P30.
Jeśli nie, to jest to powód nr 1, dla którego nie instaluję kompensatorów i tym podobnych rzeczy w moich pistoletach, które nie są fabryczne.
Moim zdaniem H&K powie, że nie wyprodukowali kompensatora i jestem w czarnejPierwszą rzeczą, którą bym zrobił, to zebrałbym WSZYSTKIE moje paragony i informacje o zakupie tej wagi i zadzwonił do obsługi klienta H&K w celu rozwiązania problemu lub podjęcia kolejnego kroku w procesie. To BĘDZIE interesujące, ponieważ jest to część z rynku wtórnego, która uszkodziła ramę P30....dalej
Nawet jeśli nie był to bezpośredni problem HK, warto zadzwonić do ich obsługi klienta HK i wyjaśnić, co się stało. Mogą zaoferować obniżoną cenę za nową ramę, ale wiedz z wyprzedzeniem, że numer seryjny nie będzie taki sam ani nie będzie pasował do zamka.Po prostu nie zamierzam tego zakładać ponownie. Broń palna działa dobrze i już przykleiłem mały kawałek z powrotem. Wszystko działa dobrze i nawet nie pomyślę o tym, że sprawi mi to jakieś problemy.
LOL😅👍Kiedy "John Wick'ing" Twojego P30 idzie źle.
Dlatego robią Chevy'ego i Forda.Nie bierz tutaj niczego osobiście. Zgadzam się, że HK jest trudny do pokonania.
Powiedziawszy to, mam kilka pistoletów, które zaczynają się na literę G, które przerobiłem na wszelkiego rodzaju fantazyjne gówno, którego nie potrzebują. Dla mnie to zabawki, w ogóle ich nie noszę. Noszę tylko fabryczny pistolet z "może" celownikiem z czerwoną kropką, ale to wszystko.
Jeśli coś stanie się z jednym z pistoletów G, dla mnie to jak wyrzucenie, tak jak klocki Lego. Po prostu kupię kolejny.
Tak naprawdę szanuję moją broń palną HK na tyle, żeby się z nią nie bawić. W końcu wszystko jest dobrze.
Czasami lekcje są wyciągane, jak w tym przypadku.
Tak. Lekcje odrobione i teraz wiesz. Miałem jeden z tych ciężarków HKparts match do mojego HK45 i nigdy nie poczułem dużej redukcji odrzutu. Co gorsza, był dość ciężki z przodu, przez co broń była nieporęczna, czego nienawidziłem. Po 500 nabojach wystrzelonych z nim, zdjąłem go i nie sądzę, żebym kiedykolwiek miał go ponownie użyć. Na szczęście na mojej broni nie było widocznych uszkodzeń.I proszę mi pozwolić powiedzieć.
To jedyny problem, jaki kiedykolwiek miałem z jakąkolwiek bronią palną HK.
....
Nie znam dokładnej wagi, ale nie jest tak ciężka, jak wygląda. Frezowane aluminium.Jaka jest waga tego monstrum? Widzę, że strona internetowa HK Parts wygodnie pomija ten fakt.
Instrukcja obsługi P30 zaleca maksymalną wagę dla szyny Picatinny wynoszącą 5,64 uncji.
Zawiera również tę informację na stronie 32:
"UWAGA: Niewłaściwie zaprojektowane lub zainstalowane akcesoria mogą spowodować uszkodzenie systemu szyn i/lub pistoletu. Takie uszkodzenia nie są objęte gwarancją. Należy upewnić się, że używasz wyłącznie akcesoriów zatwierdzonych przez HK i dokładnie przestrzegać instrukcji instalacji i środków ostrożności"
To było fajne, dopóki trwało.Broń nie została zaprojektowana do tego wszystkiego, co ma wisieć z przodu. Można się z tym obejść przy lekkim strzelaniu, ale duża ilość tego uszkodzi ramę.
Już porzucone 👍Zamieszczałem to wiele razy na przestrzeni lat, zarówno tutaj, jak i na ARF i w innych miejscach. Te tandetne ciężarki kompensacyjne mogą i USZKODZĄ twoją ramę. Trend polega na używaniu ciężarków meczowych w stylu USP bez przedłużonej lufy, a wybuch wylotowy/siła w dół w końcu weźmie swój haracz. Widziałem, jak to się działo zarówno na zawodach, jak i na zajęciach treningowych.
Porzuć kompensatory i ciężarki, chyba że używasz prawdziwej lufy o długości meczowej ze swoim pistoletem…
Przyjaciele nie pozwalają przyjaciołom robić zakupów na HKParts.comHK parts ma wiele trudno dostępnych części OEM i nie wszystkie "części" HK parts są złe. W rzeczywistości ich aluminiowy kompaktowy uchwyt na palec jest ogromną poprawą w stosunku do gumowego uchwytu HK, aluminiowa tuleja iglicy jest kolejną, ale jak widzimy tutaj, tylko dlatego, że możesz, nie zawsze oznacza, że powinieneś.
To znany problem z kompensatorami HKParts. Większość rzeczy, które sprzedają, to złom.View attachment 439200 View attachment 439201 View attachment 439202 View attachment 439203
Mam kompensator wagi zawodniczej generacji pierwszej, od H&K, do P30. Mam go od wielu lat i wystrzeliłem z niego wiele nabojów. Ale dzisiaj postanowił oderwać się od mojej przedniej szyny picatinny i polecieć w trawę. Czyszczę broń religijnie po użyciu i zawsze upewniam się, że między wylotem lufy a kompensatorem nie ma żadnych osadów, ale dzisiaj wygląda na to, że miałem uderzenie w wylot lufy. Mój kaliber 40 ma Gen 2, która nie tylko blokuje się na szynie picatinny, ale ma również dwie śruby dociskowe, które mocują ją do boku.
Myślę więc, że jeśli zamierzam ponownie użyć tego kompensatora, będę musiał przewiercić jego boki i nagwintować je pod własne śruby dociskowe, po zapewnieniu sobie nieco dodatkowego prześwitu, aby zapobiec kolejnemu możliwemu uderzeniu w zamek.
Nie zamierzam kupować nowej ramy, po prostu przykleiłem ten element z powrotem. Nadal działało bez niego, ale zdecydowanie nie chcę, żeby kurz i zanieczyszczenia dostawały się przez przód.
Teraz muszę zdecydować, czy chcę ponownie założyć ten kompensator. Bardzo lubię go używać, ale to tylko pistolet do strzelania na strzelnicy. Nie mogę polegać na przedniej szynie picatinny, która utrzyma go na miejscu.
Czy ktoś jeszcze miał ten problem?
OOOOF to ciężka sprawa, dobrze, że to nie była całkowita strata.View attachment 439200 View attachment 439201 View attachment 439202 View attachment 439203
Mam kompensator wagi konkurencyjnej generacji pierwszej, od H&K, do P30. Mam go od wielu lat i wystrzeliłem z niego wiele nabojów. Ale dzisiaj postanowił oderwać się od mojej przedniej szyny picatinny i polecieć w trawę. Czyszczę broń religijnie po użyciu i zawsze upewniam się, że nie ma osadów między wylotem lufy a kompensatorem, ale dzisiaj wygląda na to, że miałem uderzenie wylotowe. Mój kaliber 40 ma Gen 2, która nie tylko blokuje się na szynie picatinny, ale ma również dwie śruby dociskowe, które mocują ją do boku.
Myślę więc, że jeśli zamierzam ponownie użyć tego kompensatora, będę musiał przewiercić jego boki i nagwintować go pod własne śruby dociskowe, po zapewnieniu sobie trochę dodatkowego prześwitu, aby zapobiec kolejnemu możliwemu uderzeniu w zamek.
Nie zamierzam kupować nowej ramy, po prostu przykleiłem ten element z powrotem. Nadal działało bez niego, ale zdecydowanie nie chcę, żeby kurz i zanieczyszczenia dostawały się przez przód.
Teraz muszę zdecydować, czy chcę ponownie założyć ten kompensator. Bardzo lubię go używać, ale to tylko pistolet do strzelania na strzelnicy. Nie mogę polegać na przedniej szynie picatinny, która utrzyma go na miejscu.
Czy ktoś jeszcze miał taki problem?