HKPRO Forums banner

Pytałeś, dostarczyliśmy? PTR 9CT-CL

4 reading
11K views 51 replies 25 participants last post by  bergunx  
#1 ·

Przy 1795 $, jak to wypadnie w porównaniu do Zenith i Century Arms? Czy wszyscy o to prosiliście?

#5 ·
Miałem na myśli, czy można legalnie założyć sear pack? Czy jest gotowy do FA?
„Akcja:
PÓŁAUTOMATYCZNY (ZAREJESTROWANY W NFA, GOTOWY DO PEŁNEGO AUTO SEAR PACK)”, ze strony internetowej.

Mój PTR32 przyszedł z pełnym automatycznym nośnikiem, więc założę, że z tym będzie tak samo. Oczywiście ma półkę, a nie blok odbiornika. Mam nadzieję, że to odpowiada na twoje pytanie.

#11 ·
Nikt nie prosił o "amerykański MP5".

Nikt nie prosił o "amerykański AKM".

POF wraca teraz na rynek... plus MKE... PLUS, RÓWNIEŻ legalny artykuł.

Poza SD, nie ma powodu dla żadnej z tych rzeczy. To wszystko zmarnowany wysiłek - do dnia, w którym import zostanie wstrzymany.
Wybór i konkurencja to dobre rzeczy
To także najtańsze dostępne pistolety host

#10 ·
Nikt? Tak, ok. Kiedy miałem kupić HK MP5, pod koniec 2017 roku, można je było znaleźć nowe za 1950 $ plus wysyłka. Niestety dom potrzebował nowego dachu i 20 000 $ później musiałem odbudować swój fundusz na broń. 10 miesięcy później, ponieważ są w popycie, mam zapłacić 2900,00+ - NIE. Pozwólcie, że powtórzę - NIE.

Strzelam ze wszystkich moich pistoletów, nie jestem zainteresowany ustawianiem królowej sejfu ze wszystkimi gadżetami, aby sprzedać ją następnemu facetowi, który z niej strzela! Uwielbiam mojego PTR-9CT, działa świetnie po wyjęciu z pudełka po wymianie sprężyny. I uwielbiam szynę, zaoszczędziła mi pieniędzy, czasu i wysiłku, kropki celownicze łatwo współistnieją, jeśli lubisz tego rodzaju rzeczy. Przez 6-8 razy w roku, kiedy mogę strzelać, mój PTR dobrze drapie swędzenie.

Facet na mojej strzelnicy ma POF, włożył w niego dużo pieniędzy, żeby działał, jego słowa, nie moje. Nawiasem mówiąc, podobał mu się mój spust lepiej! Dużo wątków tutaj o ludziach mających problemy ze wszystkim, od POF do MKE do PTR, a nawet czczonego HK, wszyscy robią broń, która ma problemy ......

Uwielbiam moje HK, powinieneś się cieszyć, że na rynku są inni producenci, powinno to utrzymać ceny bardziej w zgodzie z rzeczywistością, wyprodukowane w Ameryce czy nie.

Poza tym, wszyscy fani HK (w tym ja) dla wszystkich wyborów są o jedno prawo od tego, by nigdy więcej nie zobaczyć niemieckiego produktu, niemiecki rząd nie lubi eksportować broni, kropka, nie mówiąc już o cywilach w jakimkolwiek kraju - kiedy to się stanie, a HK je tu produkuje, czy amerykański MP5 będzie wtedy wszystkim, co ... ... nauczyłem się dawno temu, nie mów za innych, kiedy to robisz, najprawdopodobniej się mylisz.

#17 · (Edited)
Wydaje się, że 9CT działają dobrze. Z mojego doświadczenia to uczucie jest podzielane przez wszystkich, o których myślę, którzy faktycznie je posiadają i strzelają z nich na tym forum lub gdzie indziej. Ymmv
Wolałbym również szynę na strzelcu, ale wielu prosiło o oryginalne linie, więc proszę... PTR reagował na zapotrzebowanie. Dobra robota.
Uważam również, że 9CT są co najmniej tak dobre jak inne klony. Nie sądzę, aby którykolwiek z klonów był wyraźnie lepszy od PTR, a żaden nie dorównuje SP5, ponieważ nie są to warianty "F", nawet jeśli ich kontrola jakości byłaby na równi z HK, w co wątpię. PTR nie wydają się mieć problemów z prawidłowo ustawionymi rurami napinającymi, na przykład. Trafiają również w cenę (dobrze podaną w tym wątku), którą niektórzy mogą zapłacić w porównaniu z produktem HK.
Za tę cenę 9CT to IMO klon wysokiej jakości.

#23 ·
Sear Pack Gotowy czy nie, nadal wolę MKE, POF lub Zenith ze względu na przedni kołek jak w oryginalnych MP5. PLUS, POF jest ponownie w magazynie i ma oznaczenia "MP5"!
Usuń przednią śrubę, która zabezpiecza aluminiowy osłona dłoni PTR i zastąp ją kołkiem/oryginalną osłoną dłoni HK (lub dowolną osłoną dłoni kompatybilną z HK). Otwór tam jest i nie jest nagwintowany (gwinty na śrubę są częścią osłony dłoni PT).

#20 ·
Posiadam już PTR 9CT i 9KT - oba są SBR'd i oba działają świetnie. Planuję więc również kupić ten, żeby mieć klasyczne linie. Posiadałem również dwa MKE (pierwszy to import Zenith z 2015 roku, a drugi import Zenith z 2017 roku). Uwielbiałem obie te bronie i one również działały niesamowicie. Wiele osób twierdzi, że oferty MKE i POF są lepsze ze względu na licencję HK i narzędzia HK (chociaż są to starsze narzędzia) i że broń będzie "zgodna ze specyfikacją". To są ważne punkty, ale nigdy nie miałem problemu z dopasowaniem niemieckich lub amerykańskich części MP5 do dwóch PTR, które posiadam. Ostatecznym powodem, dla którego jestem podekscytowany, że PTR w końcu to wypuszcza, jest obecny globalny klimat polityczny i amerykańska gospodarka, dlatego wolę trzymać moje pieniądze tutaj i kupować produkty wyprodukowane w USA. Wysłałem już wiadomość do Atlantic Firearms, ponieważ mam nadzieję, że otrzymają pierwsze partie tych produktów, gdy tylko staną się dostępne. Chciałbym być jednym z pierwszych, którzy dostaną jeden w swoje ręce w celach recenzji i publikacji na moim kanale YouTube.

#21 ·
Z ulotki marketingowej PTR: „Statki z bronią w klasycznym kartonowym pudełku, dzięki czemu są gotowe do użycia z pojedynczym punktem mocowania…”

Od kiedy kartonowe pudełko sprawia, że broń jest gotowa do użycia? Przynajmniej potrzebują redaktora. Mam nadzieję, że jakość wykonania jest lepsza niż materiały marketingowe.

#28 ·
Tak, ludzie chcą amerykańskiego MP5.

Century prawdopodobnie zniszczy swoje AP5s z obecnie źle zarządzaną fabryką MKE w twoich nieuniknionych roszczeniach gwarancyjnych.
HK pozostaną stosunkowo nieuchwytne i potrzebują części 922r, aby spełnić wymagania, jeśli chcesz SBR + inne cechy importowe, które zastosowali, są nieco niesmaczne.

Założę się, że wielu z was było niezdecydowanych w sprawie 9CT, ale nie chciało ustąpić z powodu górnej szyny i scenariusza osłony dłoni.
Teraz masz hosta FA ze 100% amerykańskich części, aby uruchomić go z dodaniem dożywotniej gwarancji, jak HK, WSZYSTKO na krajowym klonie bez żadnych dziwnych cech, jak w 9CT.
Używa również w zasadzie najpopularniejszego cięcia półkowego dla pakietów spustowych.

Słowianin

#29 ·
Tak, ludzie chcą amerykańskiego MP5.

Century prawdopodobnie zmasakruje swoje AP5s za pomocą, obecnie źle zarządzanej, fabryki MKE w twoich nieuniknionych roszczeniach gwarancyjnych.
HK pozostaną stosunkowo nieuchwytne i potrzebują części 922r, aby spełnić wymagania, jeśli chcesz SBR + inne cechy importowe, które zastosowali, są nieco niesmaczne.

Założę się, że wielu z was było niezdecydowanych w sprawie 9CT, ale nie chciało ustąpić z powodu górnej szyny i scenariusza osłony dłoni.
Teraz masz hosta FA ze 100% amerykańskich częściami, aby uruchomić go z dodatkiem dożywotniej gwarancji, jak HK, WSZYSTKO na krajowym klonie bez żadnych dziwnych cech, jak w 9CT.
Używa również w zasadzie najpopularniejszego cięcia półkowego dla pakietów spustowych.

Slav
Ale teraz broń MKE kosztuje 1200 dolarów, mniej niż połowa ceny Zenitha. Zobaczymy, kto następny mrugnie. GARY.

#30 ·
9CT sprawdza się u mnie jako strzelec. Zjada 115 stal, 124, 147 KM, 165 ss, a nawet niektóre re-man. Magazynki HK, KCI, ETS pasują i działają niezawodnie. I wolę wygodę szyny. Dopasowanie, wykończenie, spawy są solidne. Przyzwoity spust dotarty.

Tureckie i pakistańskie pistolety w obecnych cenach są teraz najbardziej ekonomiczną opcją dla tych, którzy chcą zaryzykować.

Nadal cierpliwie czekam (być może w nieskończoność) na SP5K-PDW poniżej ceny detalicznej. Ale teraz jest to mniej błyszczący przedmiot.

#31 ·
9CT działa dla mnie jako strzelec. Zjada 115 stali, 124, 147 KM, 165 ss, a nawet niektóre re-man. Magazynki HK, KCI, ETS pasują i działają niezawodnie. I wolę wygodę szyny. Dopasowanie, wykończenie, spawy są solidne. Przyzwoity spust dotarty.

Broń turecka i pakistańska w obecnych cenach jest teraz najbardziej ekonomiczną opcją dla tych, którzy chcą zaryzykować.

Nadal cierpliwie czekam (być może w nieskończoność) na SP5K-PDW poniżej ceny detalicznej. Ale teraz jest to mniej błyszczący przedmiot.
Dziki urok naprawdę się zużył i w tym momencie to gra w czekanie. Jest wielu fanów MP5, którzy niekoniecznie są fanami HK, kupujących je i musimy pozwolić im się wyładować.

Słowianin

#33 ·
Podróbka. Podoba mi się, mój działa świetnie, musiałem tylko wymienić złą sprężynę wyciągu. Miło wiedzieć, że USA może „kraść” z innych krajów i zbudować fajną jednostkę. Z dożywotnią gwarancją i gotową do każdego rodzaju akcji od razu po wyjęciu z pudełka... Nie mam już klona, kopii ani po prostu MP5, mam podróbkę, podoba mi się!

#34 ·
Podróbka. Podoba mi się, mój działa świetnie, musiałem tylko wymienić złą sprężynę wyciągu. Miło wiedzieć, że USA może "kraść" z innych krajów i zbudować fajną jednostkę Z dożywotnią gwarancją i gotową do każdego rodzaju akcji od razu po wyjęciu z pudełka... Nie mam już klona, kopii ani po prostu MP5, mam podróbkę, podoba mi się!
LGS żądał 2000 dolarów za PTR. To zacięcie uchwytu przeładowania było wielkim NIE. Coś było nie tak z tym pistoletem wewnętrznie. Jeśli broń nie działa w 100% niezawodnie z fabryki, nie ma dla mnie żadnej wartości. Inni mogą się nie zgadzać, ale wszyscy mamy opinie.

#38 ·
Mieliśmy jeden w pracy. Model, który wyglądał jak HK94. Wizualnie wyglądał bardzo ładnie, ale był NIB, więc nie wiem, jak strzelał. Mój szef sprzedawał go po kosztach, które, jak powiedział, wynosiły 1600 dolarów, ponieważ przechodzi na emeryturę i próbuje zmniejszyć swój stan magazynowy. Naprawdę ładnie wygląda. GARY.